21:45 02.10.2019

НАБУ і САП повідомили про підозру екс-нардепу Микитасю в заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн грн

2 хв читати
НАБУ і САП повідомили про підозру екс-нардепу Микитасю в заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн грн

Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру в заволодінні майном Національної гвардії України на суму понад 81 млн грн колишньому народному депутату Верховної Ради.

"2 жовтня 2019 детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили колишньому народному депутату України про підозру в організації заволодіння чужим майном. Дії особи кваліфіковано за ч.3 ст.27 ч.5 ст.191 КК України. Вирішується питання про обрання екснардепу запобіжного заходу", - повідомляє прес-служба НАБУ на своїй сторінці в Фейсбук у середу ввечері.

Як повідомило джерело агентства, справу відкрито щодо екс-нардепа VIII скликання (група "Воля народу"), бізнесмена Максима Микитася.

"Слідство встановило, що екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екс-командувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем і іншими особами, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю Національної гвардії України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (далі реорганізовано в ГУ Нацгвардії України) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс з вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва, Нацгвардія повинна була отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

У 2016-2017 рр., сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир в будинку, який та сама компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро "Червоний хутір").

У НАБУ підкреслили, що вартість "цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81635448 грн менше тієї, в яку оцінено квартири, які повинна була отримати Нацгвардія на старті домовленостей".

У травні 2019 про підозру у вчиненні злочину було повідомлено екскомандувачу Нацгвардії, гендиректору компанії-забудовниці і оцінювачу. У липні коло підозрюваних поповнилося виконавчим директором згаданої компанії.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з грудня 2017 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА