08:14 03.10.2019

Північна Корея підтвердила, що провела запуск балістичної ракети з підводного човна

2 хв читати
Північна Корея підтвердила, що провела запуск балістичної ракети з підводного човна

Пхеньян заявив у четвер, що успішно випробував балістичну ракету нового типу, призначену для запуску з підводного човна.

"Академія національної оборони КНДР у першій половині дня 2 жовтня в акваторії Вонсанської затоки Японського моря успішно провела випробувальний запуск балістичної ракети нового типу "Букгиксон-3" з підводного човна", - повідомляє ЦТАК.

Через випробувальний запуск науково обґрунтовано і технічно підтверджено найголовніші тактичні технічні показники балістичної ракети, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що випробувальний запуск не чинив ніякого негативного впливу на безпеку оточуючих країн.

"Успішний випробувальний запуск балістичної ракети нового типу "Букгиксон-3" з підводного човна, проведений цього разу, є значним успіхом, який відкрив нову фазу в стримуванні загрози КНДР з боку зовнішніх сил і подальший розвиток самостійної військової могутності країни", - повідомляє ЦТАК.

2 жовтня південнокорейські військові повідомили, що Північна Корея випустила непізнані снаряди в бік Японського моря.

За даними Об'єднаного комітету начальників штабів, снаряди були запущені з району міста Вонсан.

Рада національної безпеки Південної Кореї висловила серйозну занепокоєність, заявивши, що Пхеньян міг випробувати в середу балістичні ракети, призначені для пуску з підводних човнів.

Передбачалося що це ракети типу "Букгиксон". Згідно з даними Об'єднаного комітету начальників штабів, ракети, запущені КНДР, пролетіли 450 км на максимальній висоті 910 км.

Північна Корея проводила подібні запуски десять разів за останні місяці.

Нинішній запуск відбувся наступного дня після того, як перший віце-міністр закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хі заявив, що Пхеньян і Вашингтон домовилися відновити переговори про денуклеаризацію на робочому рівні цього тижня.

Обидві сторони будуть мати "попередній контакт" у п'ятницю, а переговори на робочому рівні відбудуться наступного дня, заявив він, але не розповів про місце їх проведення.

Держдепартамент США також підтвердив, що обидві сторони планують "зустрітися протягом наступного тижня".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА