12:47 03.10.2019

Волкер зустрічався у 2018 р. зі співробітником компанії, де працював син Байдена

2 хв читати
Волкер зустрічався у 2018 р. зі співробітником компанії, де працював син Байдена

Спецпредставник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, який пішов у відставку минулого тижня, зустрічався у 2018 році з чиновниками української компанії Burismа, де працював син колишнього віце-президента США Джо Байдена - Гантер, повідомляє Associated Press.

За даними агентства, Волкер зустрівся з радником керівництва Burismа Вадимом Пожарським на конференції у вересні 2018 року, організованій Атлантичною радою. Фотографія Волкера та Пожарського пізніше з'явилася на сайті компанії.

Невідомо, чи обговорювали вони сина Джо Байдена, який раніше служив у раді директорів Burisma.

Тим часом агентство зазначає, що зустріч відбувалася в той час, коли адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані вмовляв українське керівництво розпочати розслідування стосовно Байдена.

Як повідомляли американські ЗМІ, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності розпочати розслідування стосовно Гантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Його на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб у середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення розпочати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

Раніше в Палаті представників закликали п'ятьох співробітників Держдепу дати свідчення в рамках розслідування про контакти адміністрації президента США Дональда Трампа з Україною.

До Конгресу для надання пояснень викликали спецпредставника США з питань України Курта Волкера, колишнього посла США в Україні Мері Йованович, заступника помічника держсекретаря Джорджа Кента, постпреда США при ЄС Гордона Сондленда і радника Держдепу Ульріха Брехбуля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА