15:49 03.10.2019

ВАКС не задовольнив апеляцію захисту Насалика щодо повідомлення про підозру - САП

2 хв читати
ВАКС не задовольнив апеляцію захисту Насалика щодо повідомлення про підозру - САП

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) не задовольнила апеляційну скаргу адвокатів екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика щодо повідомлення його про підозру.

"3 жовтня 2019 року за участю прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила в задоволенні апеляційної скарги, поданої адвокатами колишнього глави Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, про скасування підозри в кримінальному провадженні щодо внесення недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування з 2015-2018 роки"- повідомляє прес-служба САП у четвер.

Зазначається, що колегія суддів залишила в силі рішення суду першої інстанції, який погодився з доводами прокурора САП і відмовив у задоволенні скарги адвокатів Насалика, не знайшовши доказів порушення порядку повідомлення про підозру.

Як повідомлялося, розслідування встановило, що в 2014 році підозрюваний отримав позику $1,249 млн від фізичної особи. Однак у порушення вимог закону України "Про запобігання корупції", чиновник не відобразив зазначену інформацію в щорічних деклараціях.

Дії міністра кваліфіковано за ст. 366-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2,500 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи терміном від 150 до 240 годин, або позбавлення волі терміном до двох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.

9 липня детективи НАБУ за погодженням з прокурором САП повідомили про підозру Насалику про внесення в електронні декларації недостовірних відомостей.

Насалик вважає безпідставним повідомлення НАБУ і САП про підозру.

"Ніякого обшуку в моєму будинку в Козині не було, як не було і розписок – лише "липа", що вже встановлено експертизою МВС і СБУ. А що стосується підозри НАБУ і САП щодо нібито декларування мною недостовірної інформації, то повідомляю, що ця підозра була підготовлена на основі відповідного рішення НАЗК, яке було визнано незаконним та скасовано Верховним Судом України ще 10 квітня 2019 року", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

7 серпня детективи НАБУ ухвалили рішення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів у кримінальному провадженні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА