16:12 03.10.2019

СБУ допитала власника телеканалів NewsOne та "112.Україна" за статтями про тероризм

2 хв читати
СБУ допитала власника телеканалів NewsOne та "112.Україна" за статтями про тероризм

 Власник телеканалів "112. Україна", NewsOne і ZIK, народний депутат України Тарас Козак ("Опозиційна платформа - За життя") повідомив, що Служба безпеки України допитала його в четвер за трьома статтями.

"Мене сьогодні допитували за трьома статтями. Одна стаття - "тероризм", друга - "фінансування тероризму", а третя стаття - "легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом". Це для мене сьогодні була новина", - заявив Козак в ефірі телеканалу "112.Україна".

Він зазначив, що допит тривав близько 30-40 хвилин, а також висловив упевненість, що правоохоронці будуть ще його допитувати.

"Питали про телеміст, різні запитання задавали. Відповідали, все нормально. Хочу сказати, що влада не зупиняється", - сказав він.

Як повідомлялося, 12 липня було анонсовано телеміст між забороненим в Україні російським телеканалом і телеканалом NewsOne.

Пізніше телеканал NewsOne повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Россия 1". Згідно із заявою українського каналу, це рішення ухвалено "через прямі погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів та їхніх сімей".

Прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що в рамках кримінального провадження, яке розслідується Головним слідчим управлінням СБУ за фактами державної зради, підготовки до перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших збройних формувань в особливий період та фінансування тероризму за ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 114-1, ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258-5 КК України, встановлено новий епізод замаху на держзраду у формі надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим ГСУ СБУ, яким надано доручення щодо допиту власника телеканалу NewsOne Тараса Козака та генерального продюсера телеканалу Василя Голованова, а також проведення необхідних слідчих (розшукових) дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА