18:25 03.10.2019

Зеленський із дружиною взяли участь у відкритті фотовиставки до річниці трагедії у Бабиному Яру

2 хв читати

 Президент України Володимир Зеленський із дружиною Оленою Зеленською взяли участь у відкритті фотовиставки "Історія крізь обличчя", приуроченої до 78-ї річниці трагедії у Бабиному Яру, повідомляється на офіційному сайті глави держави у четвер.

Під час спілкування з людьми, які рятували євреїв від нацистського геноциду, ризикуючи своїм життям і життям своїх рідних, глава держави сказав: "Я пишаюся тим, що зараз перебуваю серед вас". "Я вдячний вам за все, що ви зробили. Це великий подвиг. І якщо у мене у житті буде можливість зробити щось близьке до цього - я цим пишався б. Ми вдячні вам, тому що завдяки вам є ми", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що не знає багатьох членів своєї сім'ї саме через трагедію ХХ століття та подякував кожному з тих, хто рятував євреїв під час Другої світової війни, незважаючи на загрозу для свого життя. "Бог пишається вами та кожним українцем. І не тільки українцем - усіма людьми, які боролися з нацизмом, захищали та захистили світ. І перемогли", - сказав він.

Проект ініціював Всеукраїнський благодійний фонд "Заради тебе" з метою збереження пам'яті про подвиг, здійснений під час Другої світової війни людьми, яких називають праведниками народів світу.

Дружина президента під час урочистого відкриття фотовиставки сказала: "Вчинки праведників - це яскраве підтвердження толерантності українського народу та найвищий приклад його людяності". "Ці люди, ризикуючи власним життям, рятували часом зовсім незнайомих їм людей. Наш обов'язок - зберегти пам'ять про них і донести цей урок до майбутніх поколінь", - додала Олена Зеленська.

За даними Інституту катастрофи та героїзму "Яд Вашем" (Ізраїль), в Україні налічувалося 2 тис. 573 праведники народів світу, при цьому значно більша кількість героїв залишаються невідомими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА