19:01 03.10.2019

Данилюк назвав основною причиною своєї відставки ситуацію з ПриватБанком

2 хв читати
Данилюк назвав основною причиною своєї відставки ситуацію з ПриватБанком

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Данилюк написав заяву про відставку через події навколо ПриватБанку, в яких він бачить серйозні загрози для фінансової стабільності країни.

"Було кілька факторів, але останньою краплею були події навколо ПриватБанку", - заявив Данилюк в інтерв'ю "BBC Україна", оприлюдненому в четвер.

Він пояснив, що за кілька тижнів відбулися події, які стали для нього дуже негативним сигналом: обшуки в ПриватБанку, підпал машини та будинку Валерії Гонтаревої і "певний прогрес у судах".

"І я як людина, яка поставила на кін свою репутацію під час передвиборної кампанії, коли заявляв, що робитиму все, щоб вплив Ігоря Коломойського в Україні був обмеженим, звісно, я не міг на це не реагувати. Це було питання не тільки репутації, це було питання цінностей. І тому це стало останньою краплею", - резюмував екс-секретар РНБО України.

Данилюк додав, що конкретні люди, які під час націоналізації представляли інтереси Коломойського, намагалися формувати позицію президента щодо ПриватБанку ще під час передвиборної кампанії Володимира Зеленського.

"У професійному світі, де все ґрунтується на професійних стандартах, якщо людина є адвокатом, то конфлікту інтересів ти маєш уникнути. І якщо ти цього зробити не можеш, то маєш подати у відставку", - зазначив Данилюк, уточнивши, що йдеться про главу Офісу президента Андрія Богдана.

Данилюк переконаний, що скасування рішення про націоналізацію ПриватБанку стане причиною заморозки відносин між Україною та МВФ і відтоку інвесторів із країни, тому що вони зрозуміють, що влада не в змозі знизити вплив олігархів на інститути. Екс-секретар РНБО зазначив, що місія МВФ поїхала з України наприкінці вересня, не уклавши домовленості, через проблеми з ПриватБанком.

На думку Данилюка, президент розуміє, до чого може призвести ситуація з ПриватБанком, тому що представники МВФ чітко озвучили свою позицію.

Як повідомлялося, Зеленський призначив свого радника Данилюка секретарем РНБО наприкінці травня поточного року, а 30 вересня звільнив його з цієї посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА