21:05 03.10.2019

У Джонсона є "план Б" щодо Brexit у разі відмови ЄС від його недавніх пропозицій

2 хв читати
У Джонсона є "план Б" щодо Brexit у разі відмови ЄС від його недавніх пропозицій

У прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона є "план Б" щодо Brexit у разі відмови Євросоюзу від недавніх пропозицій прем'єра щодо "страхувального плану" з ірландського кордону, повідомило в четвер агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

За інформацією джерел, "план Б" Джонсона полягає в застосуванні "страхувального плану" ("бекстопа") за однієї умови: ЄС буде застосовувати його обмежений час.

За даними агентства, Євросоюз не виносив цей варіант на офіційне обговорення, однак розглядав його як запасний варіант.

Однак, як пояснює Bloomberg, щоб переконати Ірландію прийняти цей план, потрібно багато часу.

Раніше Джонсон опублікував свої пропозиції щодо вирішення пов'язаних з Ірландією проблем при Brexit. У цьому документі прем'єр викладає своє бачення того, яким чином можна було б уникнути так званої страхувальної угоди стосовно межі між Ірландією і Північною Ірландією.

План Джонсона передбачає, що Велика Британія, зокрема, Північна Ірландія, що входить в неї, покине митний союз з ЄС. Це неминуче призведе до появи митного кордону між Ірландією і Північною Ірландією. Однак Джонсон вважає, що і при такому розкладі "фізичної" появи митних постів на кордоні можна уникнути. Він пропонує заповнювати митні декларації в електронному вигляді, щоб перевірка проводилася дистанційно, а не на кордоні.

Якщо митниця захоче проінспектувати автомобіль з вантажем між кордонами, то вона, згідно з планом Джонсона, зможе зробити це на складі або в спеціальних пунктах, але не на самому кордоні.

Пропозиції Джонсона в ЄС зустріли досить холодно. Так, прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що нові пропозиції Лондона щодо Brexit у разі реалізації не зможуть досягти тих цілей, на досягнення яких спрямований нинішній "страхувальний план" з ірландського кордону.

"Страхувальний план", або "бекстоп" має на увазі можливість уникнути відновлення прикордонного контролю між Ірландією, яка є членом ЄС, і Північною Ірландією, яка входить до складу Сполученого Королівства. Для цього Великій Британії і після Brexit потрібно буде залишатися в митному союзі з ЄС - доти, поки не буде укладено нову торговельну угоду або сформульовані альтернативи жорсткому кордону.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА