11:26 04.10.2019

Дубілет заявив про плани перевести документообмін між Кабміном і ВР в електронну форму до кінця 2019 року

2 хв читати
Дубілет заявив про плани перевести документообмін між Кабміном і ВР в електронну форму до кінця 2019 року

Кабінет Міністрів України до кінця 2019 року має намір перевести документообмін між парламентом та урядом в електронну форму, повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

"Планую до кінця цього року перевести документообмін між парламентом і Кабміном в електронну форму. Ви навіть не уявляєте, скільки тут "ходить" паперів через вулицю Грушевського", - написав він у Facebook у п'ятницю вранці.

Дубілет розповів, що в планах - усі депутатські запити і звернення направляти в електронній формі. Більше того, за словами міністра, для більшої прозорості "варто ці звернення розміщувати на сайті".

За його спостереженнями, навколо будь-якого депутатського звернення відбувається дуже багато роботи з дуже низьким коефіцієнтом корисної дії.

"Ось такі плани. Але це ще квіточки. Ми тут почали займатися зверненнями громадян - ось де величезний потенціал для економії та ефективності", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, раніше Кабмін вирішив провести експериментальний проект із підвищення ефективності управлінських процесів у секретаріаті Кабміну з використанням програмного продукту системи електронного документообігу IDoc.

У 2017 році команда порталу державних послуг iGov, координатором якої був нинішній міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет, запустила систему електронного документообігу IDoc. Продукт призначено для компаній зі штатом від 100 осіб, а запускати систему можна і на хмарі iGov, і на серверах компанії. Канал передачі даних між IDoc і зовнішніми ресурсами захищено, в основі передачі лежить SSL-протокол (HTTPS з високим ступенем захисту). Використовуються REST сервіси та SOAP (є можливість формувати персональні криптопакети, зашифровані електронні підписи). Для передачі особистих даних використовується канал, зашифрований подвійним ключем.

У 2017 році розробники заявляли, що вартість системи становила 250 тис. грн, порівняно з аналогами системи, які коштували 1-2 млн грн (за даними ProZorro).

Кабмін України 4 вересня ухвалив рішення про остаточний перехід на електронний обмін документами між державними органами з 1 жовтня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА