17:29 04.10.2019

Шевченківський райсуд Києва провів підготовче засідання у справі за позовом Богдана до журналістів "Схем" і НСТУ

2 хв читати
Шевченківський райсуд Києва провів підготовче засідання у справі за позовом Богдана до журналістів "Схем" і НСТУ

Шевченківський районний суд Києва провів підготовче засідання у справі за позовом голови Офісу президента України Андрія Богдана проти журналістів програми "Схеми" та Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) про захист честі, гідності та ділової репутації.

"4 жовтня 2019 року в Шевченківському районному суді Києва відбулося підготовче судове засідання за позовом Богдана Андрія Йосиповича до ВАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України", Седлецької Н., Савчука М., Єгошиної В. про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації", - повідомляє прес-служба суду в п'ятницю.

Зазначається, що під час судового засідання суд розглянув подану відповідачем заяву про відвід судді, мотивовану тим, що відповідач вважає відхилення клопотання про вимогу доказів здійсненим за надуманими підставами і що відповідачам створено перешкоди в зборі доказів.

"Суд дійшов висновку про необґрунтованість заявленого відводу, вважає своє рішення про відмову в задоволенні клопотання... таким, що ґрунтується на принципах норм ЦПК, а тому не бачить підстав для задоволення відводу", - зазначено в повідомленні.

Питання про відвід судді від розгляду справи буде передано для визначення іншому судді, який визначається в порядку, встановленому ч.1 ст.33 ЦПК України.

У суді зазначили, що інформацію про результати розгляду, дату й час судового засідання у справі повідомлять додатково.

Як повідомлялося, Богдан через суд хоче домогтися, щоб журналісти програми "Схеми" та НСТУ спростували недостовірну інформацію, зокрема про те, що у 2018 році – на початку 2019 року він перетинав білоруську повітряну ділянку кордону 11 разів, а починаючи з 2014 року нібито шість разів перетинав російський кордон, в аеропорту "Внуково" зафіксовано його три зльоти та три вильоти.

Він подав позов до Шевченківського районного суду Києва 20 серпня. Відповідачами зазначені троє журналістів: Валерія Єгошина, Максим Савчук та Наталя Седлецька, а також НСТУ.

1 жовтня відбулося підготовче засідання за позовом Богдана.

На засіданні у вівторок представник відповідача Седлецької заявив клопотання про витребування доказів, суд відмовився задовольнити це клопотання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА