19:07 04.10.2019

Сумська міськрада звернулася до Зеленського щодо недопущення реалізації "формули Штайнмаєра"

2 хв читати
Сумська міськрада звернулася до Зеленського щодо недопущення реалізації "формули Штайнмаєра"

Депутати Сумської міської ради ухвалили рішення про звернення до президента України Володимира Зеленського та парламенту у зв'язку з недопущенням імплементації "формули Штайнмаєра".

"Депутати міської ради на позачерговій сесії прийняли звернення до президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради України щодо недопущення капітуляції, небезпеку якої депутати вбачають у здійсненні так званої формули Штайнмаєра", - повідомляє прес-служба Сумської міськради у п'ятницю.

Так, депутати міськради вважають наміри щодо реалізації "формули Штайнмаєра" "неприхованою здачею національних інтересів і початком капітуляції України в російсько-українській війні".

Крім того, депутати закликали всі патріотичні сили, представлені у Верховній Раді, заблокувати прийняття нової редакції та не допустити продовження дії закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

"До президента України депутати висувають низку вимог і пропонують керівництву держави та провідним політичним силам організувати національний круглий стіл для вироблення спільної загальнодержавної стратегії на переговорах щодо російської агресії на Сході України й долі тимчасово окупованих територій", - ідеться в повідомленні.

Звернення підтримали 23 депутати міськради з 23 присутніх у залі.

Як повідомлялося, раніше депутати Івано-Франківської облради закликали президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, народних депутатів від області "не допустити надання особливого статусу окупованим територіям, проводити вибори до місцевих рад тільки після повної деокупації зазначених територій, не розміняти інтереси держави на примарний мир".

Львівська облрада вважає наміри реалізувати "формулу Штайнмаєра" здачею національних інтересів України.

"Закликаємо органи місцевого самоврядування Львівської області висловлювати свої протести проти початку капітуляції. Підтверджуємо готовність Львівської облради та пропонуємо профільним асоціаціям місцевого самоврядування України провести позачергові сесії на майдані Незалежності або біля стін Верховної Ради... Вимагаємо від президента України припинити практику прийняття доленосних рішень без урахування думки суспільства та за його спиною", - зазначено в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА