08:34 05.10.2019

США можуть запропонувати КНДР пом'якшення санкцій в обмін на демонтаж ядерного реактора

1 хв читати
США можуть запропонувати КНДР пом'якшення санкцій в обмін на демонтаж ядерного реактора

На переговорах, що починаються в суботу на робочому рівні між США і КНДР, американська сторона може запропонувати Північній Кореї демонтувати ядерний реактор в Йонбені в обмін на трирічне пом'якшення санкцій, повідомив новинний сайт Vox, посилаючись на інформовані джерела.

За повідомленнями джерел, Вашингтон може запропонувати скасування санкцій на експорт Пхеньяном текстилю та вугілля на 36 місяців в обмін на демонтаж реактора, що піддається перевірці, і, швидше за все, також припинення збагачення Північною Кореєю урану.

Журнал Time зі свого боку, пише, що після випробувального пуску КНДР балістичної ракети з підводного човна для Трампа був проведений спеціальний брифінг, однак президент "не виявив жодного інтересу, коли помічники детально описали нові зусилля Північної Кореї з розробки ракет", він продовжує наполягати на дипломатичному вирішенні північнокорейської проблеми.

Водночас, як повідомляє південнокорейське агентство "Ренхап", робочі переговори між США і КНДР починаються в Швеції в суботу. За його даними, в переговорах візьмуть участь спецпредставник США з Північної Кореї Стівен Біган і північнокорейський посол з особливих доручень Кім Мен Гіль.

І американський, і північнокорейський представники, як зазначає агентство, були помічені в Стокгольмі, проте відмовилися від спілкування з журналістами.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА