08:29 06.10.2019

Названий можливий наступник Волкера - ЗМІ

2 хв читати
Названий можливий наступник Волкера - ЗМІ

Посаду спецпредставника Держдепу США з питань України після відходу Курта Волкера може отримати відставний співробітник ЦРУ Майкл Костів, пише "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела.

За даними видання, Костіва планували зробити послом США в Україні, але після відставки Волкера стали розглядати його кандидатуру на посаду, що звільнилася. При цьому, для призначення на посаду спецпредставника досить схвалення держсекретаря, тоді як кандидатуру посла затверджує сенат.

Костіву 72 роки, він близько десяти років працював у ЦРУ і пішов з розвідслужби на початку 1980-х років. Згодом він працював у компанії Chevron і був директором з персоналу в комітеті палати представників з розвідки. У 2004 році він офіційно пішов у відставку як полковник армії США.

Того ж року директор ЦРУ Портер Госс висунув Костіва на пост виконавчого директора управління, але той відмовився і замість цього став радником Госса. Це сталося на тлі скандалу, тоді The Washington Post з посиланням на джерела повідомила, що в 1981 році Костіва зловили на крадіжці з магазину (The New York Times писала, що Костів украв бекон), після чого ЦРУ відправило його в адміністративну відпустку, під час якої він зважився на відставку.

З липня 2017 року спецпредставником Держдепу США з питань України був Курт Волкер. У кінці вересня Reuters і CNN повідомили, що він подав у відставку після публікації конгресом скарги співробітника розвідки на телефонну розмову між президентом США Дональдом Трампом і українським лідером Володимиром Зеленським.

У скарзі йшлося про те, що Трамп спробував домогтися втручання іншої держави в президентські вибори 2020 року, а також вимагав почати розслідування щодо свого політичного противника. Згідно зі стенограмою розмови, оприлюдненої Білим домом, Трамп згадав розслідування щодо української компанії Burisma Holdings, в якій працював син колишнього віце-президента Джо Байдена Хантер. Президент США зазначив, що Байден-старший стверджував, що йому вдалося домогтися звільнення прокурора, який вів розслідування. У конгресі почали процедуру імпічменту щодо Трампа, сам він називає те, що відбувається "полюванням на відьом".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА