12:54 06.10.2019

У Києві на майдані Незалежності проходить віче "Зупинимо капітуляцію!"

3 хв читати
У Києві на майдані Незалежності проходить віче "Зупинимо капітуляцію!"

У центрі Києва близько полудня неділі розпочалося віче під гаслом "Зупинимо капітуляцію!", спрямоване на протидію будь-яким намірам влади України ухвалити рішення, які призведуть до здавання національних інтересів країни.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько 12.30 неділі на майдані Незалежності зібралися більше тисячі осіб і люди продовжують прибувати. Учасники акції вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у російсько-українській війні.

Як повідомили в столичному главку поліції, на 14 годину дня на майдані Незалежності зібралося вже близько 10 тис. осіб, а правопорядок забезпечують три сотні правоохоронців.

"На службу заступили 300 поліцейських, зокрема співробітники поліції діалогу і військовослужбовці Національної гвардії України. До столичної поліції надійшло кілька заявок на проведення акції на майдані Незалежності. Наразі там перебуває близько 10 тис. осіб. Порушень не зафіксовано", - повідомив Відділ комунікації поліції Києва.

Присутні різко виступають проти будь-яких дій влади, спрямованих, на їхню думку, на капітуляцію і здавання національних інтересів України, до яких вони зараховують, зокрема, реалізацію "формули Штайнмаєра", надання особливого статусу для Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування сторін тощо.

Зокрема, як сказала у коментарі телеканалу "Прямий" народний депутат фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз, яка прийшла на акцію: "Одностороннє відведення військ уздовж лінії розмежування на Донбасі - це непродумана стратегічно і тактично поведінка нової влади, яка може призвести до втрати Україною своїх територій".

"Я зараз говорила б про те, що говорять жителі. Зокрема, волонтери Харківщини повідомляють, що жителі Золотого (Луганська обл. – ІФ) відмовляються залишатися в місті після того, як звідти підуть українські військові. Це дуже помилковий сигнал, тому що ми розуміємо, що вони не довіряють іншій стороні, яка прийде і буде їх грабувати. Якщо жителі, які перебувають на лінії розмежування, розуміють це, то я не уявляю, чому влада продовжує наполягати на односторонньому відведенні наших військових", - сказала Фріз.

Вона також звернула увагу на те, що відведення військ із їхніх позицій планується здійснити восени "просто в чисте поле".

"Це абсолютно непродумана, ні стратегічно, ні тактично лінія поведінки нової влади, і вона має зрозуміти, що таким чином ми реально здаємо наші території. Саме тому сьогодні в усіх містах України зібралися люди сказати "Ні капітуляції", тому що нам не потрібен мир такою ціною, ціною життів наших військових, ціною життів наших громадян, які не хочуть жити на території, залишеній нашими військовими", - сказала парламентарій.

Вона зазначила, що суспільство не підтримує дій влади і це може перетворитися на опір.

"Ні військові, ні цивільні не підтримують дій влади, це може вилитися в опір діям влади і не сприйняття того, що робить влада. Ми говоримо про необхідність зупинитися і врахувати думку активних громадян, які розуміють, що таке війна, які втрачали своїх друзів, братів, рідних, знають, яку ціну Україна за шість років заплатила за свою незалежність. Ми будемо боротися за свою незалежність, щоб Україна залишалася вільною, незалежною і суверенною державою", - додала Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА