06:31 07.10.2019

Бізнесмени, пов'язані з Трампом і Джуліані, намагалися змінити керівництво української компанії "Нафтогаз"

2 хв читати
Бізнесмени, пов'язані з Трампом і Джуліані, намагалися змінити керівництво української компанії "Нафтогаз"

Група осіб, пов'язаних з президентом США Дональдом Трампом і його особистим адвокатом Руді Джуліані, намагалася змінити керівництво української паливної компанії "Нафтогаз", повідомляє Associated Press у неділю.

"Це коло бізнесменів і донорів республіканців рекламували зв'язки з Джуліані і Трампом, намагаючись визначити нове вище керівництво великої державної газової компанії України. Їх план полягав у тому, щоб потім направити вигідні контракти в компанії, контрольовані союзниками Трампа", - розповіли агентству два обізнані джерела.

За їх даними, в центрі цих зусиль стояли три бізнесмени - двоє уродженців СРСР Лев Парнас і Ігор Фруман, а також нафтовий магнат з Бока-Ратон (штат Флорида) Гаррі Саджіант III.

Уточнюється, що згідно з планом бізнесменів, гендиректора "Нафтогазу" Андрія Коболєва повинні були замінити іншим топ-менеджером компанії Андрієм Фаворовим.

Зазначається, що даний план був зірваний програшем Володимиру Зеленському колишнього президента України Петра Порошенка на виборах 2019 року.

Після цього, за даними співрозмовників агентства, міністр енергетики США Рік Перрі доклав зусиль зі зміни управлінської команди "Нафтогазу".

Зазначається, що невідомо, чи була спроба Перрі змінити членів ради директорів "Нафтогазу" узгоджена зі сподвижниками Джуліані, які наполягали на аналогічному завершенні.

Однак, за даними агентства, бізнесмени, які намагалися змінити керівництво в державній газовій компанії, схоже, знали про плани адміністрації Трампа, пов'язані з Україною.

Так, за словами трьох джерел агентства, вони знали, що президент змінить посла США в Україні Мері Йованович за кілька місяців до того, як вона була фактично відкликана до Вашингтона.

Раніше агентство з посиланням на джерела повідомило, що минулої п'ятниці Трамп заявив республіканцям у палаті представників Конгресу США, ніби це Перрі просив його зв'язатися із Зеленським телефоном.

"Міністр Перрі повністю підтримував і закликав президента (поговорити - ІФ) з новим президентом України, щоб обговорити питання, пов'язані з енергетичною безпекою та економічним розвитком", - наводить агентство заяву представника Міненерго США Шайлін Хайнс.

За її словами, міністр енергетики США не просував чиїхось особистих інтересів. Вона сказала, що його розмови з українськими чиновниками щодо "Нафтогазу" були частиною його зусиль з реформування енергетичного сектора країни і створення умов, при яких західні компанії можуть вести бізнес.

Білий дім раніше опублікував стенограму розмови Трампа із Зеленським. Інтерес до розмов американського президента з іноземними лідерами загострився в ЗМІ після того, як демократи звинуватили Трампа в чиненні тиску на президента України щодо проведення розслідування стосовно сина колишнього віце-президента США Джо Байдена - Хантера Байдена. У палаті представників визнали, що Трамп зловжив владою заради боротьби проти політичного опонента, і запустили процедуру імпічменту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

Ворожі ракети зафіксовані на Вінниччині, є влучання

Сили оборони мають певні успіхи на лиманському напрямку

Об'єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя зазнали масованої атаки ворога

8 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА