07:00 07.10.2019

У Запоріжжі створений штаб опору капітуляції України

2 хв читати
У Запоріжжі створений штаб опору капітуляції України

У Запоріжжі сотні городян зібралися на віче "Ні капітуляції", де висловили незгоду з підписанням Україною "формули Штайнмаєра", а також створили Штаб опору капітуляції України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в неділю близько тисячі запорожців, серед яких ветерани АТО, волонтери, активісти громадських організацій, вийшли на Площу Героїв, де провели міське віче "Ні капітуляції".

Присутні зазначили, що дізналися про віче в соцмережах, і прийшли на центральну площу для того, щоб показати українській владі свою незгоду з останніми домовленостями щодо Донбасу, і підписанням українською стороною "формули Штайнмаєра".

Під час віче, запорожці відзначали, що вибори на територіях, які перебували під окупацією, неможливі ще довгий час, а т.зв. особливий статус для Донбасу призведе до розколу України.

Ветерани АТО, котрі виступали на акції, також заявляли, що є противниками відступу військ ЗСУ зі своїх позицій, передбаченого останніми домовленостями стосовно Донбасу.

В ході акції присутні висунули низку вимог до президента України, парламенту серед яких - заборонити особливий правовий режим, який обмежить суверенітет України, заборонити звільнення від кримінальної відповідальності членів незаконних збройних угруповань, які вчинили тяжкі злочини на Донбасі, а також бути обраними до органів влади для всіх членів незаконних збройних організацій.

Учасники віче заявили, що в Запоріжжі створено штаб опору капітуляції України, до якого увійдуть всі сили, що виступають проти підписання Україною "формули Штайнмаєра".

Запорожці принесли на віче плакати з фотографіями українських героїв, які загинули на Донбасі, і вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА