07:16 07.10.2019

ЄС до кінця наступного тижня з'ясує, чи можливо укласти угоду щодо Brexit

2 хв читати
ЄС до кінця наступного тижня з'ясує, чи можливо укласти угоду щодо Brexit

ЄС до кінця наступного тижня визначить, чи можливо добитися з Великою Британією угоди щодо Brexit, заявив у неділю президент Франції Емманюель Макрон в телефонній розмові з британським прем'єром Борисом Джонсоном.

"Макрон дав зрозуміти, що переговори в найближчі дні повинні швидко просуватися, за участі (координатора ЄС на переговорах Мішеля Барньє - ІФ), щоб до кінця наступного тижня дати висновок з приводу того, чи можливо укласти угоду при дотриманні поваги до принципів ЄС", - цитують французькі ЗМІ витримки із заяви Єлисейського палацу.

У тій же телефонній розмові Джонсон "представив найостанніші пропозиції" щодо Brexit, також йдеться в заяві.

ЗМІ зазначають, що раніше британська влада дала зрозуміти про готовність пом'якшити деякі аспекти свого плану угоди щодо Brexit; одночасно Лондон закликав Брюссель проявити гнучкість.

Вихід Великої Британії з ЄС запланований на 31 жовтня 2019 року. Британський парламент прийняв закон, згідно з яким прем'єр-міністр країни Борис Джонсон, якщо до 19 жовтня не вдасться скоординувати угоду про Brexit c ЄС, повинен буде попросити у Брюсселя тримісячну відстрочку. Однак прем'єр раніше попереджав, що швидше "помре в стічній канаві", ніж проситиме про подібні речі ЄС.

Цього тижня Борис Джонсон опублікував свої пропозиції щодо вирішення пов'язаних з Ірландією проблем при Brexit, які Велика Британія направила ЄС. Ці пропозиції повинні прийти на зміну "страхувальному плану", погодженому з ЄС попереднім британським прем'єром Терезою Мей.

Однак пропозиції Джонсона в ЄС зустріли досить холодно. Так, прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар минулої середи заявив, що нові пропозиції Лондона щодо Brexit у разі реалізації не зможуть досягти тих цілей, на досягнення яких спрямований нинішній "страхувальний план" з ірландського кордону. Думка голови уряду країни, що межує з Північною Ірландією, у цьому разі є принципово важливою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА