07:39 07.10.2019

Один боєць ЗС України загинув, один отримав поранення з початку неділі в результаті 26 обстрілів на Донбасі

2 хв читати
Один боєць ЗС України загинув, один отримав поранення з початку неділі в результаті 26 обстрілів на Донбасі

За неділю і ніч понеділка бойовики 26 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого загинув український військовослужбовець, ще один отримав поранення, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу в результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, а ще один - отримав поранення", - йдеться у зведенні, оприлюдненому в понеділок уранці на сторінці прес-центру штабу ООС в Фейсбук.

За минулу добу бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях ООС із заборонених мінськими угодами мінометів калібру 82-мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, снайперської і стрілецької зброї.

"Крім того, в порушення Мінських угод противник спеціально обстріляв ділянку розведення сил і засобів поблизу населеного пункту Золоте зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї", - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 15 обстрілів позицій ООС: тричі поблизу Новотроїцького - з озброєння БМП, гранатометів різних систем; двічі неподалік Красногорівки - зі станкового протитанкового гранатомета, снайперської і стрілецької зброї; двічі біля Павлополя - з ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; двічі навколо Авдіївки - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; у Богданівки і поблизу Новогнатівки - з гранатометів різних систем; поблизу Водяного - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; неподалік Березового - зі станкового протитанкового гранатомета; поблизу Пищевика - з гранатометів різних систем; неподалік Новомихайлівки - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили 10 обстрілів: тричі неподалік Новолуганського - з мінометів калібру 82-мм, а також з підствольного гранатомета і стрілецької зброї; поблизу Попасної - зі стрілецької зброї; біля Золотого-4 - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; поблизу Луганського - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; у Золотого - зі станкового протитанкового гранатомета; біля Зайцевого і неподалік Луганського - з мінометів калібру 82-мм; поблизу Новолуганського - з міномета калібру 82-мм, ручних протитанкових гранатометів.

З початку поточної доби бойовики 1 раз порушили режим припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили обстріл недалеко від Майського - з міномета калібру 82-мм і стрілецької зброї.

"Протягом поточної доби втрат унаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА