14:53 07.10.2019

ВАКС закрив справу про незаконне збагачення екс-голови Держаудитслужби Гаврилової

2 хв читати
ВАКС закрив справу про незаконне збагачення екс-голови Держаудитслужби Гаврилової

Вищий антикорупційний суд України (ВАСК) закрив справу за обвинуваченням екс-голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової у незаконному збагаченні, а обвинувачення у недостовірному декларуванні залишається.

"7 жовтня 2019 року Колегія суддів Вищого антикорупційного суду... винесла ухвалу про закриття кримінального провадження в частині, яка стосується обвинувачення за ч. 3 ст. 368-2 КК (незаконне збагачення) у зв'язку з визнанням неконституційною зазначеної норми Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні прес-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у понеділок.

За інформацією прокуратури, для дотримання права учасників провадження на апеляційне оскарження цього рішення за відповідною заявою сторони захисту судді ВАКС оголосили перерву у засіданні.

Водночас, як наголошують у САП, екс-голову Держаудитслужби продовжують обвинувачувати у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України (умисне недостовірне декларування).

Про дату наступного судового засідання буде повідомлено додатково.

Як повідомлялося, Гавриловій було оголошено про підозру за попередньою кваліфікацією за ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

"За даними слідства, чиновниця протягом 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав придбання яких не підтверджено доказами, а вартість значно перевищує її законні доходи. Зокрема, йдеться про придбані об'єкти нерухомого майна у м. Києві (квартира, два паркомісця), позашляховика (2016 р. в.), дорогих меблів, техніки, золотих злитків і готівки сумою $112,8 тис. і EUR8,5 тис., знайдених і вилучених детективами НАБУ під час обшуку квартири за місцем проживання чиновниці", - інформує НАБУ.

Крім того, детективи бюро переконані, що чиновниця внесла наперед недостовірні відомості до щорічної електронної декларації про майно та доходи за 2015 (понад 2,86 млн грн) і 2016 (понад 4,67 млн грн) роки. Вона вказала недостовірну вартість власної квартири у Києві - 1,06 млн грн замість фактичних 2,74 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА