16:02 07.10.2019

ВАКС обрав екс-нардепу Іщенку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

2 хв читати
ВАКС обрав екс-нардепу Іщенку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) обрав колишньому народному депутату України VIII скликання Валерію Іщенку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на два місяці.

"4 жовтня 2019 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання детектива НАБУ у справі про заволодіння майном ДП "Укрзалізничпостач" та філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" в особливо великих розмірах під час здійснення останнім державних закупівель і застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці. Підозрюваний - народний депутат України VIII скликання", - повідомляє прес-служба ВАКС на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Зазначено, що підозрюваному забороняється залишати житло з 22:00 до 6:00. Крім того, суддя поклала на підозрюваного додаткові обов'язки: не залишати населений пункт, в якому він зареєстрований/проживає, без дозволу детектива, прокурора або суду.

Екс-нардеп також має утримуватися від спілкування з людьми, які працювали або працюють з 2015 року у філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця", ПАТ "Укрзалізниця" та Державній адміністрації залізничного транспорту України.

Підозрюваний має здати на зберігання свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що надають право на в'їзд/виїзд з України.

Як повідомлялося, 2 жовтня працівники НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру в завданні збитків на суму понад 20 млн грн ДП "Укрзалізничпостач" екс-народному депутату Валерію Іщенку.

Зазначено, що йдеться про екс-народного депутата, його фінансового радника, екс-позаштатного радника голови Адміністрації президента України в 2015-2016 рр.

Як повідомило джерело агентству "Інтерфакс-Україна", підозру вручено колишньому нардепу Валерію Іщенку (член депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка").

Місцезнаходження двох інших осіб не встановлено, про підозру їм повідомлено в порядку ст. 278, ст. 135 Кримінального процесуального кодексу України.

Дії всіх підозрюваних кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Отже, загальна кількість учасників злочину зросла до десяти осіб.

Так, за версією слідства, в 2015 році приватний підприємець звернувся до на той час нардепа з проханням про сприяння в організації схеми постачання метизної продукції на "Укрзалізницю" за завищеними вдвічі цінами. Нардеп погодився посприяти своїми фінансовими ресурсами і діловими зв'язками. Крім того, до скоєння злочину долучився помічник нардепа, виконуючи його доручення щодо фінансів та консультуючи інших учасників схеми.

Нардеп також звернувся до екс-позаштатного радника голови АП, щоб він вплинув на посадових осіб ДП "Укрзалізничпостач" для забезпечення перемог на торгах і укладення договору постачання метизної продукції за бажаною для учасників злочину ціною. В результаті, за версією слідства, "Укрзалізниці" було завданої майнової шкоди в розмірі понад 20 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА