17:30 07.10.2019

Жителі Золотого підтримують концепцію розведення сил - глава Міноборони України

2 хв читати
Жителі Золотого підтримують концепцію розведення сил - глава Міноборони України

Міністр оборони України Андрій Загороднюк за підсумками відвідування міста Золотого (Луганська обл.) повідомив, що місцеві жителі підтримують концепцію розведення сил, а також анонсував створення координаційного центру для вирішення питань безпеки населення.

Як повідомила прес-служба Міноборони, в понеділок Загороднюк і начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак за дорученням президента Володимира Зеленського здійснили робочу поїздку в район проведення Операції об'єднаних сил, зокрема відвідали Золоте.

Під час спілкування з місцевими жителями, волонтерами і військовослужбовцями ЗСУ обговорювалися питання відновлення місцевої інфраструктури, ремонту доріг, медичного та іншого забезпечення. Загороднюк підтвердив готовність відповідних структур цивільної військової співпраці ЗСУ і Національної поліції продовжити реалізацію гуманітарних проектів із метою поліпшення рівня життя жителів міста.

"Ми спілкувалися з великою кількістю людей, у тому числі запитали про їхнє ставлення до процесу розведення військ, до тих подій, які відбуваються. Можу з упевненістю сказати - місцеве населення підтримує концепцію розведення сил і загалом ті плани, які у нас є", - зазначив глава Міноборони.

За його словами, за результатами проведених зустрічей планується створити координаційний центр, який підпорядковуватиметься місцевій адміністрації та координуватиме дії представників ЗСУ, Нацполіції та інших структур. Завданням центру буде оперативне вирішення всіх проблемних питань громадян і гарантування їхньої безпеки.

Раніше повідомлялося, що начальник Генштабу, заступник голови Нацполіції Вадим Троян і представники Міноборони перебувають у понеділок у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському.

1 жовтня спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі в Мінську Мартін Зайдік повідомив, що 7 жовтня розпочнеться розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському, що було визначено на засіданні ТКГ.

Увечері 5 жовтня президент України Володимир Зеленський обговорив із представниками силових структур і військовим керівництвом країни ситуацію з безпекою на Донбасі, зокрема на ділянках планованого розведення. Було анонсовано, що цього тижня представники влади відвідають Петрівське, Золоте та Станицю Луганську, "щоб особисто переконатися в тому, що місцевим жителям нічого не загрожує".

Петрівське, Золоте та Станиця Луганська - населені пункти в Луганській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА