18:46 07.10.2019

Поліція відпрацьовує чотири версії катастрофи Ан-12 поблизу Львова, бортовий самописець і документи передано на експертизу

2 хв читати
Поліція відпрацьовує чотири версії катастрофи Ан-12 поблизу Львова, бортовий самописець і документи передано на експертизу

Поліцейські відпрацьовують чотири основні версії аварійної посадки літака Ан-12, що сталася 4 жовтня поблизу аеропорту "Львів", бортовий самописець і документацію передано для відповідного вивчення.

Як повідомив відділ комунікації поліції Львівської області, на брифінгу в понеділок заступник начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції області Андрій Кумечко розповів, що відпрацьовують такі версії: помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови.

"Це був плановий рейс - літак прямував з Іспанії до Туреччини через місто Львів і перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів "Рено". (...) Зараз відпрацьовуються такі версії причин авіакатастрофи - помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака і несприятливі метеоумови", - повідомив він.

За даними Кумечка, поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та направили їх на відповідні дослідження. У кримінальному провадженні також призначено низку експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини події. Крім того, щойно дозволить стан здоров'я членів екіпажу, які вижили, їх опитають.

Як повідомлялося, транспортний Ан-12 авіакомпанії "Україна Аероальянс" 4 жовтня здійснив аварійну посадку на ґрунт на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги аеропорту "Львів", перед тим зникнувши з радарів. На борту перебували вісім осіб, із них сім членів екіпажу й одна людина, що супроводжувала вантаж. Літак здійснював чартерний вантажний рейс №UKL4050 за маршрутом Віго (Іспанія) - Стамбул (Туреччина) і мав здійснити посадку в аеропорту "Львів" для дозаправки.

Унаслідок аварійної посадки літака загинули п'ять осіб, троє постраждало. Постраждалих із травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували до медичних закладів Львова, серед них - пілоти літака.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом аварійної посадки літака поблизу Львова за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА