19:30 07.10.2019

Суд узяв під варту на два місяці без права застави екс-нардепа Пашинського

3 хв читати
Суд узяв під варту на два місяці без права застави екс-нардепа Пашинського

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату України VIII скликання Сергію Пашинському - тримання під вартою терміном на два місяці без права внесення застави.

Отже, Пашинського взято під варту до 4 грудня.

"Клопотання... задовольнити... застосувати стосовно Пашинського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном дії рішення - до 4 грудня 2019 року", - йдеться у рішенні суду.

Суд оголосив лише резолютивну частину рішення, повний текст буде 9 жовтня.

Пашинський назвав таке рішення суду злочинним і зазначив, що "матеріали справи сфальсифіковані".

"Сьогодні ми бачимо кірєєвське правосуддя (йдеться про суддю Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва, що став відомим завдяки судовому процесу над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко - ІФ), портновське правосуддя (йдеться про екс-заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова - ІФ). Вони мене не зламають, не налякають. Я доведу свою правоту... я зроблю все, щоб ці злочинці, які сьогодні при вас скоїли злочин, про це пошкодували. Це - злочин", - сказав Пашинський після оголошення рішення суду.

На його переконання, матеріали справи сфальсифіковані, а "суддя завідомо пішла на порушення всіх чинних норм законодавства".

"Портнов по суті діє процесуальним прокурором... не було жодних підстав мене заарештовувати... Я не боюся, я воїн і воюватиму", - додав Пашинський.

Як повідомлялося, увечері 31 грудня 2016 року на дорозі в одному із сіл Васильківського району Київської області стався конфлікт між Пашинським (входив до фракції "Народний фронт, очолював комітет з питань національної безпеки та оборони у Верховній Раді VIII скликання) та місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом, унаслідок якого депутат отримав удар пляшкою по голові, а чоловік, що напав на нього, - кулю в ногу.

3 січня 2017 року в прокуратурі Київської області повідомили, що розслідують кримінальне провадження за фактом інциденту за статтею Кримінального кодексу про хуліганство (ч. 2 ст. 296).

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов тоді повідомив, що підозру про скоєння злочину в інциденті нікому з фігурантів не оголошено.

1 лютого Печерський райсуд Києва констатував, що Хімікус має статус потерпілого у справі.

1 серпня Пашинський повідомив, що Генпрокуратура закрила кримінальне провадження за цим інцидентом.

У грудні 2017 року Печерський райсуд Києва своїм рішенням зобов'язав слідчих Генпрокуратури відновити розслідування у рамках кримінального провадження щодо інциденту зі стріляниною 31 грудня 2016 року, фігурантом якого був Пашинський.

4 жовтня 2019 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило Пашинському про підозру в спричиненні поранення людині в Київській області. У повідомленні ДБР зазначено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між на той час народним депутатом та громадянином, під час якого депутат вистрілив чоловікові в ліву ногу з пістолета марки Glock-19. Внаслідок цього потерпілий отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, заподіяні тілесні ушкодження є тяжкими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА