20:22 07.10.2019

Волкер пішов з поста керівника Інституту міжнародного лідерства Маккейна

2 хв читати
Волкер пішов з поста керівника Інституту міжнародного лідерства Маккейна

Курт Волкер, котрий подав у відставку з поста спецпредставника Держдепартаменту США з питань України, оголосив про відхід з поста виконавчого директора Інституту міжнародного лідерства імені Маккейна.

"Недавня концентрація уваги на моїй роботі як спецпредставника США з України може відвернути увагу від успіхів і триваючого розвитку Інституту. Тому я йду з посади виконавчого директора", - наводять американські ЗМІ витримки із заяви Волкера.

Волкер протягом семи років очолював цей дослідний центр, який базується у Вашингтоні. Виконувати обов'язки Волкера тепер буде колишній глава Національного контртерористичного центру США Нік Расмуссен.

Волкер нещодавно опинився в центрі "українського скандалу". Минулого тижня він протягом майже 10 годин відповідав на питання комітетів Палати представників США. Зокрема, згідно з повідомленнями ЗМІ, Волкер зустрічався в 2018 році з чиновниками української компанії Burismа, де працював син колишнього віце-президента США Джо Байдена - Хантер.

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб в середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи можна оголосити імпічмент Трампу.

У кінці вересня американські ЗМІ повідомили, що Волкер подав у відставку. Офіційних заяв з цього приводу поки не було. Associated Press називає Волкера колишнім спецпредставником. На сайті держдепу він позначений як діючий співробітник.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА