22:03 07.10.2019

У Конгресі запросили у Білого дому і Пентагону документи щодо військової допомоги Україні

2 хв читати
У Конгресі запросили у Білого дому і Пентагону документи щодо військової допомоги Україні

Демократи з Палати представників США в понеділок запросили в Пентагоні і в Адміністративно-бюджетному управлінні при Білому домі документи, пов'язані з фінансовою військовою допомогою Україні, повідомляє газета The Hill.

Листи з вимогою в обов'язковому порядку надати документи надійшли до глави Пентагону США Марку Есперу і до виконуючого обов'язки директора управління Рассела Воуга від імені голови комітету Палати представників з розвідки Адама Шиффа, голови комітету у закордонних справах Еліота Енгела та комітету з нагляду Елайджі Каммінгса.

"Повідомлення, що додається, містить вимогу (надати - ІФ) документи, необхідні комітетам, для вивчення послідовності подій та причини, що стояли за рішенням Білого дому затримати вкрай необхідну військову допомогу Україні, яка була схвалена Конгресом США для протидії російській агресії", - йдеться в листі Шиффа, Енгела та Каммінгса.

Вони попросили надати їм необхідні документи до 15 жовтня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що Трамп затримував надання допомоги Україні. Демократи вважали, що він це робив з метою змусити Київ допомагати йому в питанні розслідування стосовно колишнього віце-президента США Джо Байдена. Однак Трамп запевнив, що це не так: допомогу він свого часу затримував, тому що був незадоволений тим, що США активно надають військову допомогу Україні, а європейські країни - ні.

Раніше спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту президенту країни Дональду Трампу.

Приводом стало повідомлення, передане співробітником американської розвідки своєму керівництву, щодо змісту телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським у липні цього року. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення.

Низка американських ЗМІ раніше повідомили, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Руді Джуліані з питання розслідування проти Хантера Байдена.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА