09:40 08.10.2019

Десятки тисяч військових США візьмуть участь у європейських навчаннях навесні 2020 року

1 хв читати
Десятки тисяч військових США візьмуть участь у європейських навчаннях навесні 2020 року

Масштабні військові навчання за участю майже 40 тис. військовослужбовців США та інших країн відбудуться навесні 2020 року на території європейських країн, повідомило агентство Associated Press із посиланням на Європейське командування США.

Для участі в маневрах із США в Європу на час навчань буде перекинуто 20 тис. бійців. Зазначається, що це буде найбільшою за понад 25 років передислокацією американських військових в Європу для проведення навчань. Спорядження, необхідне військовослужбовцям США, почнуть доставляти до Європи у лютому 2020 року.

Маневри під назвою Defender Europe 2020 ("Захисник Європи 2020") відбуватимуться із квітня до травня 2020 року. У Європейському командуванні США зазначили, що вони спрямовані на сприяння виконанню завдань НАТО "з підтримки боєготовності Альянсу та стримування потенційних ворогів".

У навчаннях візьмуть участь 18 країн. Вони відбуватимуться на території десяти європейських країн, зокрема Німеччини, Польщі, Латвії, Литви, Естонії та Грузії. Основна їхня частина відбуватиметься у Німеччині та Польщі.

У маневрах також візьмуть участь 9 тис. американських військових, що уже розміщені у Європі, та близько 8 тис. європейських військовослужбовців.

У Європейському командуванні США зазначили, що ці військові навчання "підтверджують те, що прихильність США підтримці НАТО та захисту Європи залишається непорушною".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА