10:09 08.10.2019

САП направила до ВАКС справу про розтрату 58 млн грн під час закупівлі пального для Міноборони

3 хв читати
САП направила до ВАКС справу про розтрату 58 млн грн під час закупівлі пального для Міноборони

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету України під час закупівлі пального для Міністерства оборони України на загальну суму понад 58 млн грн, повідомила прес-служба САП у вівторок.

У прокуратурі нагадали, що у справі фігурують колишній заступник міністра оборони України, директор і працівник відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони, службова особа департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, представник ТОВ "Трейд Коммодіті". Їх підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем). Крім того, реального кінцевого власника ТОВ "Трейд Коммодіті" підозрюють у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК (співучасть у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем).

Розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановило, що ці особи у 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки та підписання додаткових угод до договорів постачання паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, внаслідок чого державі завдано збитків на суму понад 58 млн грн.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали заступника міністра оборони України Ігора Павловського та директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за підозрою у причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів під час закупівлі пального для оборонного відомства.

За версією слідства, на початку 2016 року Комітет із конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідкого пального. За результатами торгів 26 квітня 2016 року комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 і 18 травня 2016 року між міністерством та переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання для державних потреб пального для техніки спеціального призначення за рахунок коштів держбюджету на загальну суму понад 1 млрд грн.

Солом'янський райсуд Києва 12 жовтня 2017 року обрав запобіжний захід Павловському у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак це судове рішення оскаржив захист заступника міністра. 16 жовтня НАБУ затримало фактичного власника комерційного підприємства за підозрою у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі пального для Міноборони. 17 жовтня Солом'янський райсуд Києва відпустив затриманого інвестора компанії "Трейд Коммодіті" Володимира Трофименка під особисте зобов'язання з обов'язком носити електронний браслет. 11 квітня 2018 року Інтерпол оголосив у міжнародний розшук директора компанії "Трейд Коммодіті" Вадима Майка у справі про розкрадання 149 млн грн під час постачання пального для потреб Міноборони. 9 липня того самого року було також затримано комерційного директора компанії-постачальника палива, якого було оголошено у міжнародний розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА