13:58 08.10.2019

Мін’юст перешкодив рейдерському захопленню землі під Льодовим стадіоном у Києві

2 хв читати
Мін’юст перешкодив рейдерському захопленню землі під Льодовим стадіоном у Києві

Міністерство юстиції перешкодило рейдерському захопленню земельної ділянки в декілька гектарів під столичним Льодовим стадіоном біля ст. метро "Іподром" у Києві, повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

"Уранці окремі "юридичні таланти" намагалися вкрасти Льодовий стадіон. Точніше, не Льодовий стадіон, а кільканадцять гектарів під ним у районі Іподрому (Київ). А ще точніше - не вкрасти, а поставити остаточну крапку в рейдерській схемі, яка мала закінчитися продажем через СЕТАМ "добросовісному вигодонабувачеві". Продажу не відбулося", - написав Малюська на сторінці у Facebook у понеділок увечері.

Водночас генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов повідомив, що в заявці на реалізацію активу від приватного виконавця не було згадки про те, що майно є державним.

За його словами, актив не було повністю знято з реалізації, поки що торги відкладено на 10 днів.

"Я порадив Мінмолоді звертатися до міліції та Мінюсту, а паралельно бігти до суду. Спасибі всім колегам з Мін'юсту та прокуратури, які відразу взяли ситуацію на контроль, і вже в понеділок ми отримали від приватного виконавця постанову про відкладення торгів на 10 днів! Сподіваюся, що цього вистачить для правоохоронців, щоб дати підстави для повного зняття активу з реалізації", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, як повідомив Малюська, Мін’юст звернувся до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з вимогою скасувати деякі торги на майданчику СЕТАМ за заниженою ціною.

"Через той самий СЕТАМ на продаж ішло кілька лотів за, м'яко кажучи, дивною ціною. Типу приміщення в новобудові площею 500+ квадратів за ціною трохи більшою за мільйон гривень. Звернулися в АРМА, яке миттєво відреагувало, - продаж скасували", - зазначив він, додавши, що нині в АРМА "проходить перезавантаження, про яке вони окремо і детально розкажуть".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА