15:34 08.10.2019

Головний військовий прокурор порушив справу через можливі зловживання під час будівництва корветів для ВМС ЗСУ

2 хв читати
Головний військовий прокурор порушив справу через можливі зловживання під час будівництва корветів для ВМС ЗСУ

 

Головний військовий прокурор України Віктор Чумак відкрив кримінальне провадження за фактами можливого зловживання посадовими особами Міністерства оборони в ході виконання державної програми створення і закупівлі корабля класу "корвет" для потреб Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил України.

"За підсумками аудиту використання бюджетних коштів Міністерством оборони за державним оборонним замовленням 7 жовтня 2019 року головний військовий прокурор розпочав кримінальне провадження за фактами можливого зловживання службовими особами оборонного відомства, що призвело до втрати 84,5 млн грн бюджетних коштів, під час виконання Державної програми створення та закупівлі корабля класу "корвет", - повідомила прес-служба Генеральної прокуратури у вівторок.

Попередньо факти зловживання оцінено як такі, що містять ознаки правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування доручено Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

У Генпрокуратурі зазначили, що вони здійснюють аудит пріоритетних відкритих і закритих кримінальних проваджень, які мають особливе значення з огляду на суспільний інтерес. За результатами цих перевірок приймаються процесуальні рішення, зокрема щодо об’єднання розпорошених кримінальних проваджень, скасування закриття кримінальних проваджень і при потребі вони направляються слідчим органам за підслідністю.

Наприкінці 2017 року Кабмін затвердив нову редакцію держпрограми "корвет" терміном до 2028 року загальним обсягом 31,93 млрд грн. Відповідно до нової редакції документа, основною метою держпрограми визначено будівництво кораблів класу "корвет" для забезпечення здатності відбиття ВМС збройної агресії, стримування загроз національній безпеці та для захисту інтересів держави.

Терміни реалізації оборонної держпрограми було зміщено з 2021 на 2028 рік, загальний обсяг держфінансування збільшено на 15,72 млрд грн (97%) - з 16,22 млрд грн до 31,93 млрд грн. Передання головного корабля замовнику, що планувалося раніше на 2016 рік, заплановане на 2022 рік. До 2028 року планується побудувати чотири корвети.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА