16:22 08.10.2019

Суд засудив до 5 років в'язниці завербованого "МДБ ДНР" жителя Донецької області за спробу теракту в Запоріжжі

1 хв читати
Суд засудив до 5 років в'язниці завербованого "МДБ ДНР" жителя Донецької області за спробу теракту в Запоріжжі

Жовтневий районний суд Запоріжжя засудив до п'яти років позбавлення волі уродженця РФ, жителя Донецької області, який намагався влаштувати теракт у густонаселеному районі Запоріжжя.

Як повідомив у вівторок прес-центр Служби безпеки України, слідство встановило, що чоловіка завербували представники так званого Міністерства держбезпеки "ДНР", він пройшов підготовку в навчальному центрі бойовиків із вибухотехнічної справи й отримав завдання - скоєння теракту.

Найманець прибув до Запоріжжя з підготовленим дистанційним саморобним вибуховим пристроєм потужністю близько 1,5 кг пластиду. Він планував встановити й підірвати його в густонаселеному районі міста. За задумом кураторів, вибух мав призвести до численних людських жертв і дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні.

Контррозвідники СБУ затримали "підривника" неподалік місця запланованого теракту відразу після спроби ініціювати вибух.

Зловмисник повністю визнав провину в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258 (замах на вчинення терористичного акту) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Суд призначив йому покарання - позбавлення волі терміном на п'ять років.

Як повідомлялося, на початку літа цього року співробітники СБУ затримали в центрі Запоріжжя бойовика так званого Міністерства держбезпеки "ДНР", який заклав радіокеровану вибухівку біля дитячого майданчика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА