17:34 08.10.2019

Інформація про зменшення бюджету на оборону не відповідає дійсності

2 хв читати
Інформація про зменшення бюджету на оборону не відповідає дійсності

Міністр оборони України Андрій Загороднюк спростував чутки про скорочення бюджету оборонного сектору.

"Ви знаєте, що останнім часом поширюється інформація про нібито зменшення бюджету на оборону. Це не так. Його, до речі, збільшено", - сказав глава Міноборони на відкритті XVI Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека" у вівторок у Києві.

Загороднюк висловив переконання у тому, що коли бюджетний процес буде завершено, "всі будуть задоволені результатом".

Пізніше на своїй сторінці в соцмережі Facebook глава Міноборони написав, що після огляду експозиції виставки він переконався, що саме на таких заходах українське оборонне відомство зможе знайти виробників, за допомогою яких вдасться вийти на "якісно новий рівень оснащення армії".

"Не секрет, що відсоток нової техніки в сучасних ЗСУ не відповідає нашим планам розвитку. Якісно новий рівень оснащення армії, якого ми прагнемо, передбачає закупівлю високотехнологічних зразків озброєння і військової техніки... Ми однаково дивитимемося і на державні підприємства, і на приватні", - написав Загороднюк.

Він також зазначив, що проведення таких виставок важливе і для розвитку українського оборонно-промислового комплексу, "адже серед гостей заходу були присутні потенційні замовники з різних країн".

Раніше, представляючи проект держбюджету у Верховній Раді, міністр фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що проект державного бюджету на 2020 рік передбачає виділення 245 млрд грн на національну безпеку й оборону, що становить 5,4% обсягу валового внутрішнього продукту України.

У проекті держбюджету-2020 на забезпечення національної безпеки й оборони планується виділити 245,8 млрд грн, зокрема 207,8 млрд грн - видатки за бюджетними програмами Міноборони, 10 млрд грн - державні гарантії, 28 млрд грн - додаткові видатки із загального фонду за бюджетною програмою РНБО "Нерозподілені видатки на національну безпеку і оборону", які розподілятимуться окремо за рішенням РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА