21:09 08.10.2019

Ветерани АТО / ООС залишаться в Золотому, поки влада офіційно не відмовиться від відведення ЗС України і "формули Штайнмаєра"

3 хв читати
Ветерани АТО / ООС залишаться в Золотому, поки влада офіційно не відмовиться від відведення ЗС України і "формули Штайнмаєра"

Лідер партії "Національний корпус", перший командир полку "Азов" Андрій Білецький заявляє, що ветерани російсько-української війни залишаться на лінії зіткнення у Золотого (Луганська обл.) доти, поки керівництво України офіційно не відмовиться від ідеї відведення військ і "формули Штайнмаєра", або до повернення ЗСУ на позиції в разі, якщо відведення все-таки відбудеться.

"Це не питання виключно Золотого. Як тільки ми доб'ємося офіційної заяви про скасування політики відведення військ, офіційної заяви про скасування "формули Штайнмаєра" від української влади, ми будемо вважати, що виконали свою, як мінімум, місію з безпеки. Щодо соціальної місії: будемо нести її, наскільки буде можливість", - сказав він на брифінгу в Сєвєродонецьку у вівторок увечері.

"Якщо армія буде відведена, ми залишаємося рівно доти, поки армія не повернеться в ці українські населені пункти", - заявив також Білецький.

Як повідомлялося, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ в с.Петрівському і м.Золотому. Тоді ж спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Зайдік повідомив, що 7 жовтня розпочнеться розведення сил і засобів в Золотому і Петрівському, що було визначено на засіданні ТКГ.

6 жовтня лідер "Нацкорпусу" Білецький разом з ветеранами російсько-української війни прибули в Золоте, де заявили про готовність захищати селище в разі відведення українських військ. У відеозверненні, опублікованому на сторінці "Нацкорпусу" в YouTube, він заявив: "Сьогодні ми тут, усього кілометр залишився до Золотого. Тут сотні молодих хлопців, літніх жінок з Золотого, Сєвєродонецька, всієї Луганщини, які запросили нас. І ми сьогодні організували великий автопробіг на підтримку українського Золотого", - розповів політик.

При цьому він підкреслив, що ветерани, які в 2014 р взяли в руки зброю для того, щоб боротися за країну, приїхали сьогодні в Золоте і залишаться тут "навіть якщо влада кине їх напризволяще, навіть якщо будуть виведені війська".

Разом з тим, 7 жовтня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що розведення сил і засобів в Золотому і Петрівському (Луганська обл.) не розпочалося, оскільки кілька днів тому ці населені пункти піддалися обстрілу.

"Сьогодні мало б початися розведення, і дійсно про це була домовленість у Мінську нашої переговорної команди (ТКГ - ІФ) ... На превеликий жаль, ви знаєте самі, що були обстріляні кілька днів тому Петрівське і Золоте. А наскільки ви пам'ятаєте, наше рішення було в тому, що розведення починається на сьомий день після того, як на цій конкретній ділянці зберігається мир і не відбувається обстрілів", - сказав Пристайко.

Глава МЗС підкреслив, що тепер українська сторона чекатиме семиденного періоду без порушень режиму тиші, який покаже серйозні наміри сторін і готовність до подальших кроків з розведення військ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА