07:26 09.10.2019

Т.в.о. голови Харківського облгеокадастру підозрюється в незаконній передачі землі на 1,3 млн грн

1 хв читати
Т.в.о. голови Харківського облгеокадастру підозрюється в незаконній передачі землі на 1,3 млн грн

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила підозру першому заступнику начальника Головного управління Держгеокадастру в Харківській області у зловживанні службовим становищем у зв'язку з передачею ним державних сільгоспземель площею 9 га фізособам-фермерам.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, в останні роки підозрюваний також був виконуючим обов'язки начальника облуправління Держгеокадастру. У прокуратурі не називають його імені, але за інформацією на сайті облуправління Держгеокадастру станом на 8 серпня першим заступником начальника, в.о. начальника був Василь Саранча.

"Встановлено, що перший заступник начальника ГУ Держгеокадастру в Харківській області в травні 2016 року незаконно видав накази про безоплатну передачу у власність фізичним особам - членам фермерського господарства земельних ділянок ... З власності держави незаконно вибула сільськогосподарська земля особливо цінної групи ґрунтів, загальною площею майже 9 га, ринкова вартість якої приблизно 1 млн. 362 тис.грн", - йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

В інформації зазначається, що йдеться про землі в Печенізькому районі Харківської області.

Підозру чиновнику висунуто в зловживанні службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України). Зараз готуються клопотання про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного та його відсторонення від посади.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА