07:31 09.10.2019

Чисельність контингенту США в Сирії не змінилася, військові змінили позиції, щоб не заважати туркам

2 хв читати
Чисельність контингенту США в Сирії не змінилася, військові змінили позиції, щоб не заважати туркам

Президент США Дональд Трамп прийняв рішення про передислокацію військових на півночі Сирії після консультацій з головою Пентагону Марком Еспером і головою Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США Марком Міллі, заявили в американському оборонному відомстві.

"Попри постійні помилкові повідомлення (ЗМІ - ІФ) про зворотне, міністр оборони Еспер і голова Міллі в останні кілька днів консультували президента з питання про ситуацію, що склалася і про те, як захистити сили США на півночі Сирії у зв'язку з турецькою військовою операцією", - зазначається в документі.

У ньому підкреслюється, що Пентагон, як і раніше, вважає, що найкращим варіантом для вирішення проблеми безпеки на півночі Сирії було б створення зони безпеки за участі США і Туреччини.

"На жаль, Туреччина вирішила діяти самостійно. В результаті ми з міркувань безпеки перемістили війська на півночі Сирії таким чином, щоб вони не опинилися на шляху можливого турецького вторгнення", - зазначають в Пентагоні.

При цьому в відомстві запевняють, що "ми дотепер не змінювали масштаби нашої присутності в Сирії".

Раніше в жовтні президент США Дональд Трамп заявив про виведення американських військових з півночі Сирії у зв'язку з планами Туреччини провести там військову операцію для створення зони безпеки. Американські політики з обох партій розкритикували це рішення.

Однак пізніше з'ясувалося, що передислокація стосується лише дуже небагатьох військовослужбовців, причому вони не залишають Сирію, а лише займають інші позиції, щоб не стояти на шляху ЗС Туреччини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА