08:01 09.10.2019

В Італії вирішили скоротити приблизно на третину кількість парламентаріїв

1 хв читати
В Італії вирішили скоротити приблизно на третину кількість парламентаріїв

Італійські депутати у вівторок проголосували за конституційну реформу, яка передбачає істотне скорочення кількості парламентаріїв в обох палатах, повідомляють римські ЗМІ.

В ході фінального голосування за цією пропозицією "за" виступили 553 члени палати депутатів, "проти" - 14, ще двоє утрималися.

Згідно з реформою, загальна кількість парламентаріїв зменшиться з 945 до 600. Кількість депутатів має скоротитися з 630 до 400, сенаторів - з 315 до 200, причому не більше п'яти місць буде надаватися довічним сенаторам.

Італійські ЗМІ зазначають, що скорочення кількості членів парламенту було однією з передвиборчих обіцянок "Руху П'ять зірок", на думку якого, подібна міра дозволить економити близько 100 млн євро на рік і зробить роботу парламенту більш ефективною.

Наразі парламент Італії вважається одним з найчисленніших законодавчих органів у світі і займає третє місце за цим показником. Найбільша кількість членів парламенту налічується в Китаї (близько 3 тис.), далі йде Велика Британія (близько 1,4 тис. людей).

Очікується, що нові правила щодо числа парламентаріїв в Італії зможуть почати діяти з наступних парламентських виборів, запланованих на 2023 рік.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА