09:55 09.10.2019

Суд заарештував громадянина США, який воював у зоні АТО

2 хв читати
Суд заарештував громадянина США, який воював у зоні АТО

Вінницький апеляційний суд заарештував до 6 грудня громадянина США Крейга Ланга, який брав участь в антитерористичній операції на сході України у березні-квітні 2016 року.

"Застосувати щодо громадянина Сполучених Штатів Америки Крейга Ланга запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 6 грудня цього року", - повідомляє прес-служба суду на своїй сторінці у Facebook.

Зазначено, що суд ухвалив таке рішення, розглянувши апеляційну скаргу прокурора на постанову міського суду. Прокуратура клопотала про тримання Ланга під вартою для забезпечення видачі (екстрадиційний арешт). Адвокати просили залишити в силі рішення першої інстанції.

"Як стало відомо на судовому засіданні, 21 серпня цього року іноземця затримали інспектори прикордонної служби "Могилів-Подільський". Дізналися: його розшукують правоохоронні органи США, щоб притягнути до відповідальності за трьома кримінальними справами. Підозрюють, що він скоїв крадіжку, розбій і вбивство", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до українського законодавства, зазначені злочини - екстрадиційні: відповідають ст. 185, 187 та ч. 2 ст.115 КК України і караються позбавленням волі.

"Крейг Ланг брав участь в антитерористичній операції на сході України у березні-квітні 2016 року. Чи працює він парамедиком в "Грузинському легіоні", нині не відомо. За словами захисників, чоловік проживав у Києві разом зі своєю співмешканкою. Під цілодобовим домашнім арештом перебував в орендованій квартирі у Вінниці", - зазначили в суді.

Повний текст постанови буде оприлюднено 11 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА