14:38 09.10.2019

НАЗК направило до суду адмінпротокол стосовно Маркарової

2 хв читати
НАЗК направило до суду адмінпротокол стосовно Маркарової

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду адмінпротокол стосовно міністра фінансів України Оксани Маркарової за декларування недостовірних відомостей.

Як повідомляє прес-служба НАЗК у середу, за результатами повної перевірки декларації Маркарової за 2017 рік встановлено декларування недостовірних відомостей на суму понад 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

"У декларації посадовець не вказала вартість своєї квартири та недостовірно зазначила доходи, отримані нею та членами її сім'ї - чоловіком та дочкою. Також суб'єкт декларування не зазначила цінні папери, що належать на праві власності їй та її чоловіку, та вказала недостовірні відомості про наявні у неї та її чоловіка кошти на банківських рахунках", - йдеться в повідомленні.

Загалом встановлено декларування недостовірних відомостей на суму 415 тис. грн.

Крім того, НАЗК виявило недостовірні відомості на загальну суму 292,7 тис. грн у виправленій декларації за 2017 рік, поданій народним депутатом України VIII скликання Олександром Супруненком. Він не задекларував нежитлове приміщення, що належить дружині, свій дохід та дохід дружини у вигляді страхових виплат.

Як повідомлялося, Маркарова має намір у суді оскаржити претензії НАЗК до достовірності відомостей в її декларації.

"Перевірено три роки: 2015, 2016, 2017. Складено щодо мене один протокол за 2017 рік про адмінпорушення щодо "недостовірної", на думку НАЗК, вартості декларування квартири, моєї зарплати в Мінфіні і грошових коштів на рахунках та деяких незначних доходів загалом на суму понад 100, але менше ніж 250 мінімумів. З протоколом не погоджуюсь, тому готуюсь надавати ці ж самі пояснення в суді", - написала Маркарова в соцмережі Facebook у четвер.

За її словами, претензії агентства лежать у методологічній площині: "При цьому все задекларовано, конфліктів інтересів немає. Питання, як і попереднього разу, методологічні".

НАЗК запросило Маркарову 3 жовтня прийти до відомства для складання протоколів про адміністративні правопорушення за ознаками подання завідомо недостовірних відомостей у декларації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА