15:05 09.10.2019

Труба: Розслідування справи про вбивство 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому перебуває на завершальному етапі

2 хв читати

Розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом убивства 5-річного Кирила Тлявова у м. Переяславі-Хмельницькому Київської області, перебуває на завершальному етапі, однак зброю ще не знайдено, заявив директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба.

"На завершальному етапі перебуває розслідування вбивства Кирила Тлявова. Ми чекаємо на результати останніх експертиз, але події того дня слідчі ДБР встановили похвилинно", - сказав Труба на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, у рамках розслідування цієї справи було проведено більше ніж 30 обшуків, негласні розшукові заходи.

"За результатами зброю не встановлено, але я запевняю, що цей факт не вплине на кваліфікацію злочину та на ухвалення рішення у цьому провадженні. Ми продовжуємо шукати зброю. В цьому напрямі слідчі й оперативні співробітники не зупинили свою роботу", - зазначив директор бюро.

За його словами, у слідства ще є час, доки завершується проведення експертиз.

"Ми сподіваємося, що для повноти та цілісності обставин скоєного злочину ми все-таки знайдемо цю зброю. Сподіваюся, що в листопаді 2019 року ми завершимо досудове розслідування, остаточно висунемо підозру, остаточно визначимо кваліфікацію кожного учасника, оскільки всім зрозуміло, що потерпілий загинув від однієї кулі. Тобто куля одного з учасників того, що сталося", - сказав Труба.

Як повідомлялося, 31 травня в м. Переяслав-Хмельницький 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з важкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою та переломом скроневої кістки. Травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше правоохоронці заявили про можливу причетність до заподіяння вогнепальних тяжких поранень дитині двох поліцейських. Правоохоронці з’ясували, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, потім домовилися постріляти з вогнепальної зброї по бляшанках та інших предметах. У результаті постріли влучили в малолітнього хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні.

Дії двох співробітників патрульної поліції пізніше кваліфікували за п.2, п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для заподіяння тілесних ушкоджень). Підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА