15:20 09.10.2019

Поліція на Луганщині кілька годин блокувала ветеранів АТО і активістів, котрі їхали в Золоте на мітинг проти відведення ЗСУ

2 хв читати
Поліція на Луганщині кілька годин блокувала ветеранів АТО і активістів, котрі їхали в Золоте на мітинг проти відведення ЗСУ

 Співробітники Нацполіції України в Луганській області в середу кілька годин блокували на блокпостах автобуси й автомобілі з активістами, волонтерами, журналістами та ветеранами війни на Донбасі, які їхали в н.п. Золоте на акцію протесту проти відведення українських військ, повідомляється в Telegram-каналі "Останній блокпост".

"Влада намагається зірвати мирну акцію проти розведення військ у Золотому! Десятки волонтерів і журналістів, які їдуть на Луганщину, вже кілька годин тримають на блокпостах", - ідеться в повідомленні, розміщеному в середу вдень у Telegram-каналі.

У каналі уточнюють, що на блокпостах спостерігається значне збільшення кількості співробітників поліції: "Поліцейських там просто безліч. Влада стягує сили для протидії громадянам, щоб реалізувати свій план здачі країни".

Згідно з оприлюдненою в каналі інформацією, "правоохоронці за вказівкою нового губернатора Луганщини, сепаратиста й регіонала Комарницького, зупиняють транспорт із ветеранами, волонтерами та журналістами, які прямують у Золоте, і тримають уже третю годину".

Також було розміщено фотографії з одного з блокпостів, де правоохоронці обшукували дівчат-волонтерів, котрі везли допомогу в Золоте добровольцям і місцевим жителям. На знак протесту проти незаконних затримань з боку поліції активісти заблокували рух у районі блокпоста.

При цьому не обійшлося без конфліктів та інцидентів. Так, інтернет-сайт "0629" повідомляє, що в селі Кремінна на одному з блокпостів кілька представників партії "Національний корпус" зробили спробу блокувати поліцейських для того, щоб проїхала колона, на що силовики почали стріляти в повітря.

"У відповідь активісти на одній із машин наїхали на ногу поліцейському. Потерпілого поліцейського перенесли на узбіччя. Є підозра, що в нього зламана нога. Між активістами та правоохоронцями виникла словесна перепалка... Потерпілого поліцейського з батальйону "Миротворець" забрала швидка допомога", - йдеться в замітці.

Через певний час заблокованим у Кремінній активістам стало відомо, що через блокпост у бік Золотого має проїхати броньована колонна Нацгвардії.

"Щоб звільнити дорогу бронетехніці НГУ, активісти спробували відсунути свою машину, на якій наїхали на ногу поліцейському. У свою чергу правоохоронці перешкоджали цьому, пояснюючи, що ще не оформлено факт ДТП. Один із поліцейських знову відкрив стрільбу. Між поліцією і активістами виникла бійка, в бік правоохоронців полетіло каміння. Проте дорогу вдалося розблоковувати, й активісти почали рух через блокпост", - пише видання.

Згідно з заміткою, при цьому поліцейські прострелили колеса однієї з машин активістів, проте інший транспорт проїхав блокпост і прямує в Золоте.

Також на місце події прибув лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький, який перебував у Золотому.

У результаті спілкування Білецького та поліцейських через певний час правоохоронці почали пропускати цивільний транспорт, зокрема і учасників акції, і колона добровольців рушила в напрямку Золотого.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА