19:54 09.10.2019

Бойовики 17 разів обстріляли українські позиції на Донбасі з опівночі, зокрема ділянку розведення біля Золотого, постраждалих немає

2 хв читати
Бойовики 17 разів обстріляли українські позиції на Донбасі з опівночі, зокрема ділянку розведення біля Золотого, постраждалих немає

Незаконні збройні формування 17 разів порушили режим припинення вогню на сході України, зокрема тричі обстріляли ділянку розведення сил і засобів у районі м. Золотого Луганської області, з початку доби у середу, повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

"Протягом цієї доби втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було", - йдеться у звіті.

Бойовики обстрілювали позиції підрозділів об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Ділянку розведення сил і засобів у районі Золотого незаконні збройні формування обстрілювали із 82-мм міномета, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Дев'ять обстрілів припало на район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" (центр, південь Донецької області), вісім - на район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" (Луганська, схід Донецької області).

Як повідомлялося, після опівдня у Міністерстві оборони поінформували про 11 обстрілів із боку бойовиків із півночі, зокрема обстрілі позицій біля Золотого, отже, із опівдня незаконні збройні формування обстріляли позиції об'єднаних сил шість разів.

Як повідомлялося, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) із врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у с. Петрівське Донецької області і м. Золоте Луганської області. Раніше було досягнуто домовленості про розведення військ у смт Станиця Луганська Луганської області. Розведення відбувається на відстані 1 км від лінії розмежування та є дзеркальним. При цьому основна умова початку процесу - дотримання режиму припинення вогню на ділянці розведення протягом семи днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА