07:29 10.10.2019

Один боєць ЗС України поранений з початку середи в результаті 27 обстрілів на Донбасі

2 хв читати
Один боєць ЗС України поранений з початку середи в результаті 27 обстрілів на Донбасі

За середу і ніч четверга бойовики 27 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого отримав поранення український військовослужбовець, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу один військовослужбовець зі складу об'єднаних сил отримав поранення", -йдеться в зведенні, оприлюдненому в четвер уранці на сторінці прес-центру штабу ООС в Фейсбук.

За минулу добу бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях ООС із заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів калібру 120-мм і 82-мм, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

"Крім того, в порушення Мінських угод противник спеціально обстріляв ділянку розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте з міномета калібру 82-мм", - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 12 обстрілів позицій ООС: двічі поблизу Красногорівки - з міномета калібру 120-мм, а також з ручних протитанкових гранатометів; біля Пісків - з міномета калібру 82-мм, а також зі стрілецької зброї; двічі у Лебединського - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі навколо Водяного - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; неподалік Пищевика, Новотроїцького - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; поруч із Миколаївкою, Павлополем, Новогнатівкою - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили 12 обстрілів: поблизу Новолуганського - з артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів калібру 120-мм; п'ять разів біля Золотого - обстріляли ділянку розведення сил і засобів з міномета калібру 82-мм, а також застосували ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю; у Гладосового - з міномета калібру 82-мм, а також автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; поблизу Майорська - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі неподалік Кримського - зі станкового протитанкового гранатомета; поблизу Авдіївки - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; неподалік Новозванівки - з ручного протитанкового гранатомета.

Протягом поточної доби бойовики тричі порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" вони здійснили обстріли: двічі неподалік Новотроїцького - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; поблизу Пищевика - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

"Протягом поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було", - зазначили в штабі ООС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА