07:58 10.10.2019

Європейські народники в Європарламенті сумніваються в "формулі Штайнмаєра"

2 хв читати
Європейські народники в Європарламенті сумніваються в "формулі Штайнмаєра"

Європейські народники в Європейському парламенті сумніваються в "формулі Штайнмаєра", переконані, що єдиною стороною, яка виграє від цього, буде Росія.

Відповідну позицію від групи озвучила Сандра Калнієте (Латвія) в середу в Брюсселі в рамках обговорення українського питання. "Україна погодилася імплементувати "формулу Штайнмаєра" з метою вирішення конфлікту на сході України. Але справедливості заради треба запитати: а що дійсно змінилося з 2016 року, коли цю формулу порадили вперше. Відповідь - майже нічого. Я б хотіла вірити, що ці домовленості - крок уперед у напрямку мирного вирішення, але у мене є деякі сумніви", - сказала депутат.

Калнієте пояснила, що "формула Штайнмаєра" виглядає такою, "що єдиною стороною, яка від цього виграє, буде Росія". "Вони проведуть вибори в Донецьку і Луганську і сепаратисти отримають деяку легітимність. Це те, що потрібно Росії. Ходять чутки, що Росії навіть можуть пообіцяти зупинити українське просування до ЄС і НАТО", - деталізувала політик.

Вона також нагадала присутнім, що в Україні проти цих угод почалися протести. "Такі протести можуть дестабілізувати суспільство у всій країні, і це знову зробить Росію стороною, що виграла. Тому друзі України повинні пильно стежити за розвитком подій в країні, щоб запобігти можливості того, що питання Донбасу і анексії Криму зникне з міжнародного порядку денного", - завершила Калнієте свій виступ.

Інший народник, Олександр Александров-Йорданов (Болгарія) задався питанням щодо того, що "чи не думаєте ви, що формула Штайнмаєра заохочує пана Путіна продовжувати його план щодо України. Чи не створює ця формула необхідні умови для того, щоб заблокувати в довгостроковій перспективі будь-які суверенні рішення інституцій в Києві, чи не призведе ця формула до того, що в самій Україні буде менше України". "Я вважаю, що настав час для того, щоб деякі європейські лідери перестали фліртувати з Путіним", - висловив думку політик.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА