16:29 10.10.2019

Голова Держприкордонслужби України вказує на недостатність коштів, закладених до держбюджету-2020, і побоюється відтоку прикордонників

2 хв читати
Голова Держприкордонслужби України вказує на недостатність коштів, закладених до держбюджету-2020, і побоюється відтоку прикордонників

Фінансування Державної прикордонної служби України в 2020 році на рівні бюджету 2019 року ставить відомство на межу виживання, вважає голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

"10,8 млрд грн (фінансування Держприкордонслужби - ІФ) недостатньо. Я просив, я благав, я кричав, але на цей момент ситуація не вирішена. Сьогодні відбудеться засідання РНБО щодо розподілу бюджету наступного року, і якщо він залишиться на рівні бюджету цього року - це катастрофа, це навіть не бюджет виживання, а знищення фактично. Не може прикордонник, який бере участь у забезпеченні національної безпеки держави, фінансуватися за залишковим принципом", - сказав він журналістам у четвер.

Так, за словами голови Держприкордонслужби, мінімальна потреба прикордонників у фінансуванні становить 16,153 млрд грн.

"Якщо буде менше, то я втрачу підготовлених людей, які підуть зі служби", - додав Дейнеко.

Він уточнив, що військовослужбовці Держприкордонслужби отримують менше грошове забезпечення, ніж інші силовики. Зокрема, в зоні ООС прикордонник, який служить на першій лінії, отримує на 7 тис. грн менше, ніж його колега зі Збройних сил.

Дейнеко уточнив, що мінімальна зарплата для прикордонника становить 9,5 тис. грн.

Крім того, за його словами, Держприкордонслужба недофінансована за лінією паливних матеріалів: "Мінімальна потреба служби в паливних матеріалів становить 1 млрд грн на рік, а Держприкордонслужба отримує 300 млн грн, то за рахунок чого я можу дати ще 700 млн?".

Як повідомлялося, 15 вересня проект закону (№2000) про державний бюджет України на 2020 рік було внесено до Верховної Ради та передано на розгляд керівництву парламенту.

20 вересня Верховна Рада прийняла до розгляду проект держбюджету на 2020 рік. Міністр фінансів Оксана Маркарова представила проект, народні депутати поставили їй запитання, що цікавлять їх, після чого висловили свою думку про документ.

Голова парламенту Дмитро Разумков повідомив, що Верховна Рада має намір у першому читанні розглянути проект закону про державний бюджет України на 2020 року 18 жовтня.

У цьому законопроекті на адміністрацію Державної прикордонної служби передбачено видатки у розмірі 10 млрд 848 млн 314,5 тис. грн. У бюджеті на 2019 рік була закладена сума в 10 млрд 806 млн 309,4 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА