19:19 10.10.2019

Правоохоронці здійснюють процесуальні дії в архіві банку "Фінанси та кредит"

2 хв читати
Правоохоронці здійснюють процесуальні дії в архіві банку "Фінанси та кредит"

Правоохоронні органи здійснюють процесуальні дії в архіві банку "Фінанси та кредит", повідомляється на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) у четвер.

"Правоохоронні органи за повного сприяння фонду здійснюють процесуальні дії в архіві банку "Фінанси та кредит", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 9 жовтня Державне бюро розслідувань (ДБР) заочно повідомило про підозру колишньому народному депутату України Костянтину Жеваго в причетності до розкрадання коштів банку "Фінанси та кредит" на суму 2,5 млрд грн.

За словами директора бюро Романа Труби, ДБР готує оголошення його в міждержавний розшук.

Шевченківський районний суд Києва 1 жовтня ухвалив рішення про стягнення з колишнього власника банку "Фінанси та кредит" Костянтина Жеваго 1,539 млрд грн на користь Національного банку України (НБУ) в рахунок погашення заборгованості банку за наданими раніше кредитами рефінансування

У 2015 році Жеваго, який на той момент був власником банку "Фінанси та кредит", уклав з НБУ договір поручительства про погашення кредитів рефінансування за низкою кредитних договорів, узявши на себе особисті зобов'язання щодо погашення заборгованості фінансової установи перед центробанком. У грудні 2015 року НБУ звернувся до суду з метою стягнення заборгованості в судовому порядку. Фактично судовий процес тягнувся майже 3,5 року.

За даними НБУ, загальний обсяг заборгованості банку "Фінанси та кредит" перед НБУ за всіма кредитами рефінансування становить 6,75 млрд грн.

НБУ 17 вересня 2015 року ухвалив рішення про зарахування банку "Фінанси та кредит" до категорії неплатоспроможних. На момент ухвалення цього рішення акціонером банку був Костянтин Жеваго, який опосередковано володів часткою у 97,67% акцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА