21:04 10.10.2019

ВАКС наклав арешт на майно екс-нардепа Іщенка

2 хв читати
ВАКС наклав арешт на майно екс-нардепа Іщенка

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) наклав арешт на майно колишнього народного депутата України 8-го скликання Валерія Іщенка.

"10 жовтня 2019 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання детектива НАБУ про накладення арешту на майно екс-нардепа, якого підозрюють у схемах на "Укрзалізниці", - повідомляє прес-служба ВАКС на своїй сторінці в Фейсбуці в четвер.

Як повідомлялося, 4 жовтня ВАКС обрав Іщенку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на два місяці.

Зазначається, що підозрюваному забороняється залишати житло з 22:00 до 6:00. Крім того, суддя поклала на підозрюваного додаткові обов'язки: не залишати населений пункт, в якому він зареєстрований / проживає без дозволу детектива, прокурора або суду.

Також екс-нардепу необхідно утримуватися від спілкування з людьми, які працювали або працюють з 2015 року у філії "Центр забезпечення виробництва" АТ "Укрзалізниця", АТ "Укрзалізниця" і Державної адміністрації залізничного транспорту України.

2 жовтня співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру в нанесенні збитків на суму понад 20 млн грн ДП "Укрзалізничпостач" екс-народному депутату Валерію Іщенку.

Зазначається, що йдеться про екс-народного депутата, його фінансового радника, екс-позаштатного радника глави Адміністрації президента України в 2015 - 2016 рр.

Як повідомило джерело агентству "Інтерфакс-Україна", підозру вручено колишньому нардепу Валерію Іщенку (члену депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка").

Дії всіх підозрюваних кваліфіковані за ч.5 ст.27 ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. Таким чином, загальна кількість учасників злочину зросла до 10 осіб.

Так, за версією слідства, в 2015 році приватний підприємець звернувся до чинного на той час нардепа за сприянням в організації схеми поставок метизної продукції на "Укрзалізницю" за завищеними вдвічі цінами. Нардеп погодився сприяти своїми фінансовими ресурсами і діловими зв'язками. Крім того, до вчинення злочину долучився помічник нардепа, виконуючи його доручення щодо фінансів та консультуючи інших учасників схеми.

Нардеп також звернувся до екс-позаштатного радника глави АП, щоб він вплинув на посадових осіб ДП "Укрзалізничпостач" для забезпечення перемог на торгах та укладання договору поставки метизної продукції за бажаною для учасників злочину ціною. В результаті, за версією слідства, "Укрзалізниці" було завдано майнової шкоди розміром понад 20 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА