22:26 10.10.2019

Через Львівську митницю в Україну ввозили великі партії брендового одягу під виглядом секонд-хенду

2 хв читати
Через Львівську митницю в Україну ввозили великі партії брендового одягу під виглядом секонд-хенду

Співробітники СБУ і ДБР викрили протизаконну схему ввезення брендового одягу в Україну через один з митних пунктів Львівської митниці, повідомляє прес-служба управління СБУ у Львівській області.

"Оперативники СБУ і слідчі ДБР під процесуальним керівництвом Генпрокуратури встановили, що підприємці-імпортери ввозили товари з ЄС під виглядом секонд-хенду. Орієнтовна вартість кожної завезеної партії становила не менше 400 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено в повідомленні, підприємство-імпортер замовляло брендовий одяг з країн Європи, але в момент доставки на митницю "для проходження митного огляду несподівано "перетворюється" в секонд-хенд.

"Одяг потрапляв на український ринок без сплати відповідних митних платежів. Унаслідок чого держава зазнавала збитків мінімум на мільйон гривень з кожної партії товару", - зазначено в повідомленні.

Також, за даними СБУ, вантажівки, якими везли товар за фіктивними документами, перетинали кордон через пункт пропуску "червоним коридором" і тільки в зміну окремих посадових осіб митного поста.

За попередньою версією слідства, службовці митниці, за домовленістю з організаторами незаконного переправлення товару, організують безперешкодне проходження митних процедур. Вони не застосовують необхідні форми митного контролю, не повинні вживати заходів контролю щодо товарів, які імпортуються під час перетину державного кордону України на підставі неправдивих відомостей, унесених до ВМД.

"Зараз проходять обшуки на Львівській митниці ДФС, а саме на пункті пропуску, митних постах і в відділах митного оформлення, а також за місцем проживання її посадових осіб. Крім того, слідчі дії проводяться в Київській, Львівській, Тернопільській та Дніпропетровській областях за адресами діяльності підприємств-імпортерів, місцем проживання їх керівників, а також організаторів протиправної схеми. Під час 40 обшуків слідчі ДБР документують причетність фігурантів справи до протиправної схеми", - зазначено в повідомленні прес-служби управління СБУ у Львівській області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА