08:12 11.10.2019

Демократи просять главу Міненерго надати документи в рамках процесу імпічменту Трампа

3 хв читати
Демократи просять главу Міненерго надати документи в рамках процесу імпічменту Трампа

Демократи Палати представників США в четвер направили повістку міністру енергетики Ріку Перрі з вимогою надати до 18 жовтня документи в рамках процесу імпічменту президента США Дональда Трампа.

"Останнім часом публічні повідомлення торкаються питання щодо тієї ролі, яку ви могли зіграти в передачі або посиленні різкого послання президента (США) українському президенту", - йдеться в листі голів комітетів з розвідки Адама Шиффа, міжнародних справ Еліота Енгеля та нагляду Елайджі Каммінгса, які ведуть розслідування Палати представників.

Зокрема, повістка вимагає, щоб Перрі передав всі документи і повідомлення, пов'язані з будь-якою підготовкою міністерства енергетики до дзвінка Трампа 25 липня президенту України Володимиру Зеленському.

Крім того, демократи запросили інформацію про присутність міністра енергетики в складі президентської делегації США на інавгурації Зеленського в травні.

Перрі очолив делегацію, до якої увійшли посол США в Європейському Союзі Гордон Сондланд, колишній представник США в Україні Курт Волкер і сенатор Рон Джонсон.

Голови трьох комітетів Палати представників також вимагають документального підтвердження зусиль Перрі, спрямованих на те, щоб переконати президента України замінити членів правління державної газової компанії України "Нафтогаз". Про це раніше повідомляло Associated Press.

Крім іншого, повістка запитує надання всіх документів, щодо "всіх зустрічей або обговорень" з особистим адвокатом Трампа - Руді Джуліані, який, як вважається, зіграв ключову роль у заклику українських чиновників почати розслідування щодо колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера.

Зазначається, що повістка Перрі приходить через кілька годин після того, як демократи видали повістки двом діловим партнерам Джуліані - Льву Парнасу і Ігорю Фруману, заарештованим у середу в міжнародному аеропорту Далласа за обвинуваченням в незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії, коли ті намагалися покинути країну.

Голови трьох комітетів Палати представників вимагають свідчення бізнесменів і документи щодо їх ролі в здійсненні тиску на українських чиновників. Раніше їх адвокат Джон Дауд повідомив, що його клієнти не з'являться на слухання.

"Ваші клієнти - приватні особи, які не є співробітниками виконавчої влади. Вони не можуть ухилятися від запитів Конгресу про надання документів та інформації, необхідних для проведення нашого розслідування. За законом вони зобов'язані виконувати порядок, що додається. Вони не звільняються від цієї вимоги тільки тому, що вони працюють з містером Джуліані, і вони не можуть ігнорувати повістки в Конгрес тільки тому, що президент Трамп вибрав шлях заперечення, непокори і обструкції", - написали демократи адвокату.

Агентство Associated Press раніше з посиланням на джерела повідомляло, що коло бізнесменів і донорів республіканців розробляли план щодо зміни керівництва української компанії "Нафтогаз", зокрема, Парнас і Фруман, а також нафтовий магнат з Бока-Ратон у Флориді Гаррі Саджіант III.

Згідно з планом бізнесменів, гендиректор "Нафтогазу" Андрій Коболєв повинен був бути замінений іншим топ-менеджером компанії Андрієм Фаворовим. План був зірваний через програш Петра Порошенка на виборах 2019 Володимиру Зеленському.

Як повідомлялося, восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Трампа і президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації ЗМІ, які посилаються на інформатора, про те, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, щоб той почав розслідування щодо одного з основних кандидатів в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина Хантера.

Демократи в палаті представників 24 вересня ініціювали процедуру імпічменту Трампа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА