10:31 11.10.2019

Митрополит Епіфаній: Православна церква України сьогодні - це 7 тисяч парафій і 77 монастирів

2 хв читати
Митрополит Епіфаній: Православна церква України сьогодні - це 7 тисяч парафій і 77 монастирів

Менше ніж за рік від часу отримання Православною церквою України (ПЦУ) синодального патріаршого томосу про автокефалію до неї увійшли 7 тисяч парафій, 77 монастирів і 47 єпархій, повідомив предстоятель Церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Коротко про те, що ми є, у цифрах станом на жовтень 2019 року: 7 000 парафій, 77 монастирів, 47 єпархій – це Православна церква України сьогодні. Із 58 архієреїв, які несуть служіння в ПЦУ, – 46 правлячих, вісім вікарних, чотири титулярних. Також три архієреї перебувають на спокої", - написав митрополит Епіфаній на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

Він наголосив, що ПЦУ - відкрита й сучасна Церква, яка об'єднує всю Україну: з заходу на схід, з півдня на північ. "Великим Божим даром є те, що ми можемо спільно розділити радість святкувань та вагомих річниць українського православ’я, а також створювати нові сторінки історії вже незалежної помісної церковної родини разом!" - підсумував ієрарх.

Як повідомлялося 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому було створено Православну церкву України, її очолив митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Перед Об'єднавчим собором відбувся помісний собор, Українська православна церква Київського патріархату та УАПЦ прийняли рішення про ліквідацію. До новоствореної церкви також приєдналися кілька ієрархів УПЦ (МП).

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію. 3 лютого відбулася його інтронізація. 30 січня 2019 року було створено Київську митрополію Української православної церкви (Православної церкви України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА