13:12 11.10.2019

Дейнеко: Заходи, що вживаються для облаштування кордону з РФ, недостатні, потрібно мінімізувати людський фактор за рахунок технічних засобів

2 хв читати
Дейнеко: Заходи, що вживаються для облаштування кордону з РФ, недостатні, потрібно мінімізувати людський фактор за рахунок технічних засобів

Керівник Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко вважає, що при інженерно-технічному облаштуванні кордону з Росією необхідно робити акцент, зокрема, на камери зовнішнього спостереження, сейсмодатчики для охорони периметра та "мінімізацію людського фактора".

"Той (наявний - ІФ) обсяг фінансування є недостатнім для інженерно-технічного облаштування кордону. На мій погляд, лише протитранспортного рову, рокадних доріг і контрольно-слідової смуги недостатньо для надійної охорони держкордону з таким сусідом, як Росія. Ми маємо більший акцент робити на технічні засоби", - сказав він журналістам у Києві.

Дейнеко також висловив переконання, що на цій ділянці держкордону необхідно активніше використовувати камери спостереження, сейсмодатчики тощо й загалом "мінімізувати людський фактор".

"Ми не повинні бути заручниками того, що прикордонник, можливо, навіть корумпований, не побачить того чи іншого порушника, який зайшов, можливо, заради контрабанди, а можливо, це диверсійно-розвідувальна група. Ми маємо бути готові", - зазначив глава українських прикордонників.

За його словами, наразі облаштування українсько-російської ділянки кордону виходить на завершальний етап у Харківській області.

"Роботи також тривають у межах Чернігівської та Луганської областей. Але мені незрозуміло, чому ми пропустили Сумську, хоча вона досить активна в питанні протиправних дій на держкордоні. Найближчим часом планую відрядження на ділянку Сумського прикордонного загону та зможу сам усе подивитися", - розповів глава Держприкордонслужби.

Згідно з даними, наданими прес-службою українського прикордонного відомства, з 2015 року на заходи з інженерно-технічного облаштування ділянки держкордону з Росією з державного бюджету України було виділено 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА