19:26 11.10.2019

Суд заочно заарештував засновника MosCityGroup Фукса

2 хв читати
Суд заочно заарештував засновника MosCityGroup Фукса

Таганський суд Москви заочно заарештував бізнесмена, засновника девелоперської компанії MosCityGroup (MCG) Павла Фукса, якого обвинувачують у шахрайстві, передає кореспондент "Інтерфаксу".

"Суд вважає клопотання слідства таким, що підлягає задоволенню. Суд постановив обрати стосовно Фукса запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на два місяці, який обчислюватиметься з моменту його видачі до Росії або затримання на території РФ", - оголосив рішення суддя.

Фуксу пред'явлено обвинувачення в особливо великому шахрайстві (ч. 4 ст. 159 КК РФ). Його оголошено в міжнародний розшук.

Кримінальну справу було порушено в грудні минулого року спочатку стосовно невстановлених осіб із ТОВ "Олтер", що входило до MosCityGroup, які залучали кошти пайовиків на будівництво елітного житлового комплексу Sky House, писав "Коммерсантъ". Представник Москомбудінвесту тоді говорив, що з 14 млрд рублів, залучених на будівництво Sky House, вдалося вивести 7 млрд рублів.

Sky House на Митній вулиці в центрі Москви досі недобудований. За інформацією "Коммерсанта", його спорудження має завершитися в третьому кварталі 2021 року.

У Фукса, основні ділові інтереси якого нині в Україні, був великий бізнес у Росії, він входив до правління Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП). Окрім MosCityGroup, портфель проектів якої у 2008 році сягав 7 млн кв. м, йому належало 10% акцій у збанкрутілому банку "Пушкіно", частки ще в кількох бізнесах. Він входив до ради директорів Совкомбанку разом зі своїм братом Романом, який володів 25-відсотковою часткою в мережі ресторанів швидкого харчування "Теремок".

Роман Фукс, ідентифікаційний номер платника податків якого, згідно з даними аналітичної системи "СПАРК-Інтерфакс", збігається з ІНПП колишнього співвласника "Теремка", в 2010-2013 рр. був контролюючим бенефіціаром ТОВ "Олтер".

"Як громадянин України я не коментую публікації в російських ЗМІ", - заявив Фукс у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Останніми роками Фукс, уродженець Харкова, проживає в Україні. На початку вересня спільно з Ігорем Коломойським публічно відвідував форум "Ялтинська європейська стратегія" (YES), що відбувся в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА